Ég veled, Yokohama Trophy!

vrnorbi
Az utolsó Yokohama Trophy győztes. Mától már csak WTCC Trophyt lehet nyerni…

Ma délelőtti sajtóközleményében a WTCC sajtóirodája tudatta, hogy az eddig Yokohama Trophy néven ismert bajnokság, melyet a közvetlen gyári támogatással nem rendelkező versenyzőknek írnak ki a kezdetektől, új nevet kap. Mától a bajnokság neve egyszerűen WTCC Trophy.

Francois Riberio szerint a privát csapatok és versenyzők fontos részét képezik a WTCC-nek, ezért – a költségek megnövekedése miatt – magasabb támogatásra szorulnak a sorozat részéről. Azt már korábban is jelezték, hogy az eddigi támogatást megduplázzák, és az most 500.000€ lesz. Emellett a privát bajnokság lebonyolítása nem sokban változik az eddigiekhez képest: az első 8 helyezett kap pontot a megszokott 10-8-6-5-4-3-2-1 rendszerben. Egy pont jár a “privát pole”-ért, egy pedig a privát leggyorsabb körért.

Nem változik továbbá az sem, hogy lesz privát eredményhirdetés és dobogó, ahogy évek óta mindig van, valamint a legjobb privát versenyző felmehet az interjúszobába nyilatkozni.

A sajtóközlemény nem számol be arról, hogy a kezdetektől a gumibeszállítók által szponzorált (eleinte a Michelin, majd a második évtől folyamatosan a Yokohama) privát bajnokságot miért keresztelték WTCC Trophy-vá, valamint arról sem, hogy ezek után hogyan módosul a Yokohama szerepe a bajnokságban.

 

A privát bajnokságok eddigi győztesei:

Yokohama Trophy cím alatt:

2015: Michelisz Norbert (HUN)
2014: Franz Engstler (GER)
2013: James Nash (GB)
2012: Michelisz Norbert (HUN)
2011: Kristian Poulsen (DM)
2010: Sergio Hernández (ES)
2009: Tom Coronel (NED)
2008: Sergio Hernández (ES)
2007: Stefano D’Aste (ITA)
2006: Tom Coronel (NED)

Michelin Trophy cím alatt:
2005: Marc Hennerici (GER)

Comments

comments