Dráma Katarban! – időmérő edzés

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI, FIAWTCC.COM

Az utolsó állomásához, így az utolsó időmérő edzéséhez érkezett a WTCC 2017-es szezonja. Ahogy a dolgok állnak, lehet, hogy ez volt egyben a WTCC történetének is utolsó időmérője. Az élen Thed Björk állt, 6,5 ponttal Michelisz Norbert előtt. És akkor megtörtént, aminek nem lett volna szabad megtörténnie egy ilyen szoros meccs záró felvonásában…

Hozzá kell tenni, hogy a tegnapi két szabadedzésen végig Michelisz volt a leggyorsabb. Jól ment a Q1-ben is, ami teljesen szokásosan folyt le, és senki nem is számított semmi másra. A Q2-be végül a következő versenyzők jutottak: Michelisz, szintén a legjobb idővel, Yvan Muller, Nick Castburg, Esteban Guerrieri, Tom Chilton, Thed Björk, Mehdi Bennani, Rob Huff, Kris Richard, Tom Coronel, John Filippi és Kevin Gleason.

A dráma a Q2-ben történt, amikor Michelisz az első repülő körén volt. Saját elmondása szerint a hetedik kanyarban meghibásodott a fék, ezért vissza kellett jönnie a boxba. A Honda szakemberei és szerelői nagy kapkodásba kezdtek, de sajnos esélyük sem volt ilyen rövid idő alatt kijavítani a hibát… Míg ők ezen fáradoztak, Tom Coronel kivárásra játszott, de eltaktikázták magukat, és így még annál is rosszabb időt futott, mint Norbi a félúton beragadt fékkel. Így esett, hogy Michelisz mindkét versenyre a 11. rajthelyről indulhat el.

A fordított pole Gleasonnak jutott, míg a top ötbe a három Volvo mellett Huff és Guerrieri került.

Huff számára – aki eddig minden különdíjért folytatott harcban alulmaradt – a pole azért lett volna fontos, mert Michelisszel állt harcban a legtöbb pole egy idényben, vagyis a DHL Pole Trophy megnyeréséért. Norbinak három pole-ja volt az évben, Huffnak itt volt a lehetősége a harmadikra, és egyenlőség esetén ő kapja, mivel kettejük közül övé volt az első rajtelsőség, éppen a Hungaroringen.

Björköt és Mullert meg is verte Huff, de aztán Catsburg és Guerrieri – és főleg utóbbi – csalódott mosolyt ültetett az egykori világbajnok arcára… És ez most egészen biztosan nem vidítja fel Norbit, főleg nem úgy, hogy a másik Honda végül a pole-ban kötött ki, de a DHL Trophy-t így minden esetre hazaviheti.

Az időmérő edzés végeredménye

Ma este hét órától eldől, hogy tud-e csodát tenni Michelisz a 11. helyről kétszer, vagy Björk aratja le a Volvo egyenletes teljesítményének gyümölcsét… Esetleg valami más történik, hiszen lesben állnak még páran, lőtávolon belül. Meglátjuk. Az M4-en, 19:15-től. A verseny mindig a kockás zászlóig tart!

Magyar Szilvia

Comments

comments