Az elvárások alatt…

Fotó: Schneider Erika

Fotó: Schneider Erika

A hungaroringi versenyek nem azt hozták, amit sokan vártak. Igazság szerint a tömeg itt mindig hazai diadalt szeretne látni, de ez nem mindig alakul úgy.

Az időjárás napos volt, a pálya száraz, egyszerű versenyek ígérkeztek a tavalyiakhoz képest. A helyzetet mégis bonyolította némileg, hogy John Filippi állt a nyitóverseny fordított pole-jában, és nem tudott elrajtolni. A mezőny hátsó fele óriási manővereket hajtott végre, és szerencsére megúsztuk tömegbaleset nélkül.

Néhány kanyarral később azonban az a szerencsétlen szituáció állt elő, hogy Thed Björk összeért Michelisz Norberttel, miután elrontotta a hármas kanyart és körülnézés nélkül tért vissza a mezőnybe. Mindketten a garázsuk előtt állapodtak meg. Egyikük sem volt tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mi is történt autóikkal, az ügy pedig később a sportbírók előtt kötött ki. A svéd megrovást kapott, bár az eset versenybaleset volt, és törte is kezét-lábát, hogy nem akart ő semmi rosszat.

A második körben az állás Tiago Monteiro, Tom Chilton, Nestor Girolami, Esteban Guerrieri, Rob Huff, Nick Catsburg, Mehdi Bennani, Aurelien Panis, Yann Ehrlacher és Tom Coronel volt a pontszerző helyeken. Később Micheisz és Björk csatlakoztak a versenyhez, de több körös lemaradásban, csak a kilométereket gyűjtötték.

Huff Guerrieriben, Panis, Ehrlacher és Coronel pedig egymásban találtak játszótársra. Miután Huff megelőzte az egyik argentint, elkezdhetett vacakolni a másikkal, aki nem volt ugyan szélvész gyors, de legalább latinos temperamentummal igyekezett támadóját maga mögött tartani. Az angol mindent bevetett, a verseny közepétől egy pillanatra sem tágított Girolami lökhárítójától. Három kör óta autózott a kék autóra tapadva, amikor Nestor egyszer úgy csukta rá a kaput, hogy Rob véletlenül meglökte. Nem volt nagy lökés, még csak a versenytempójukból sem zökkentek ki egy pillanatra sem, de a fekete-fehér zászlót már lengették Huffnak!

Közben Catsburg megelőzte Guerrierit, de az élen változatlanul vezetett Monteiro Chilton előtt.

Huff kis távolságot tartott Girolamitól, aztán újult erővel megint nekifutott: a 11. kör második kanyarjában került mellé külső ívről, egy darabig fej-fej mellett haladtak, végül az angol került ki győztesen a dobogóért folyó csatából. “Annyira jó érzés végül kívülről megelőzni valakit! – mondta Huff – Tudod, hogy a hosszabb úton mentél, mégis te voltál a jobb. Amikor a végén becsukod a kaput és tied a pozíció, olyankor a levegőbe bokszolsz örömödben! Komolyan. Nézd meg a belső kamerás felvételt!”

Végül Monteiro az élen fejezte be a versenyt, Chilton és Huff követte őt a dobogóra. Filippi még a verseny végén is okozott egy kis galibát, mert lerobbant az utolsó körében, így a levezető körön lévőknek a pálya közepén álló autót kellett kerülgetniük. Ezért kapott is egy 1000€-s bírságot.

Az első verseny végeredménye

A második verseny rajtja sokkal jobban sikerült. Leginkább persze Bennani lehetett büszke rá: elsőkét fordult. A két Volvo követte, mögöttük Huff. Rob tudja, hogy nem az első kanyarban dől el a világbajnoki cím, ennek megfelelően rámászott a Volvókra, aztán leszállt róluk, mert látta, hogy ez most egyszerre nem megy. Arra azonban nem számított, hogy a két Volvo egymás mellett veszi a második és a harmadik kanyart és Catsburg egy kicsit korábban fékez. Mire észbe kapott már meglökte a hollandot, olyan apró kis lökéssel, ami éppen csak megbillentette Nicky autóját (és a túraautózásban ennél sokkal durvábbakat is elnéztek már). Castburg ettől nekikoccant Girolaminak, aki a bukótérbe gurult (nem vágódott, vagy ilyesmi, csak szépen kigurult), hisztérikusan beleüvöltötte a rádióba, hogy “idióták!“, majd miután megkérdezte a csapat, hogy mi történt, további hisztérikus kiabálást kaptak: “Nicky belémjött!”. Eztán kiugrott az autóból, jól bevágta az ajtót (vélhetően ez volt a legerősebb erőhatás, ami az autót érte az egész incidens alatt), és sértődötten távozott. Arról, hogy mi törött el egy ekkorka koccanástól az autóban, nem szól a történet.

A biztonsági autó bejött, hogy elvigyék Girolami autóját, Huffot pedig elárulta a saját fedélzeti kamerája…

“Az incidens Nestorral szerencsétlen eset volt, nem tehettem róla, mert engem is megtaszítottak. Robnak legyen mondva, elismerte, hogy meglökött” – mondta később Catsburg.

Alig jött ki a biztonsági autó a pályáról, az akkor a második helyen álló Huffnak egyből ki is írták az áthajtásos büntetést. “Nem is vártam mást – kezdte Huff a verseny után. – Tavaly Yvan Muller nekem jött, én kaptam áthajtásos büntetést. Most elismerem, hogy meglöktem egy kicsit Nickyt, de azért ő is előbb fékezett, mint amire számítottam. Szóval tény, hogy meglöktem, és aztán meg is kaptam érte megint az áthajtásos büntetésemet.”

Az azért kicsit túlzás, hogy tavaly Muller ment neki, Yvan csupán jól irányzott mozdulattal és mesteri ritmusérzékkel húzta az autóját elkerülhetetlenül Huff első lökhárítója elé. És később a brit kifejtette, hogy ugyancsak nem a szabályokkal van baja, még mindig azt fájlalja, hogy az ítéletek nem konzisztensek.

Amint értesült az ítéletről, őrült vágtában megelőzte Bennanit (nyilván a marokkóit is tájékoztatták rádión, hogy ne állja útját, mert felesleges) és bevágtatott a boxba, hogy aztán onnan kihajtva a mezőny utáni hajszájában megfussa a hétvége legjobb körét (1:50.478). “Örülök a díjnak (amit a TAG Heuer ad még mindig a legjobb körökért), de a hétvégémet már nem hozza helyre” – mondta később Huff.

Bennani így komoly üldöző ellenfél nélkül maradt, mögötte beállt a Catsburg, Chilton, Michelisz, Monteiro sorrend, ami a leintésig nem is módosult.

A mezőny végén történtek az akciók. Először is Huff próbálta átrágni magát az utolsókon, Kevin Gleason pedig volt annyira jó barát, hogy elengedje. A két Zengő Hondával küzdenie kellett, de sikerült túljutnia rajtuk, ám még mindig a pontzónán kívül útját állta Filippi. A korzikai harmadik éve van a mezőnyben, még mindig nem tud elrajtolni rendesen, a pálya közepén hagyja az autóját, majd minden hétvégén okoz valamilyen galibát, de most, éppen most elhatározta, hogy megmutatja, hogy igenis fel tud tartani egy világbajnokot. Huffnak több körébe tellett leküzdeni, de végül látótávolságba került a pontzóna. Michigamit pár kanyar alatt lerendezte, de a 9. helyen haladó Coronelt már nem érte utol.

Arról fogalmunk sem volt, hogy a mezőny elején mi zajlik, csak reméltük, hogy megmutatnák, ha történne valami lényeges. Minthogy azonban nem történt, kénytelenek voltunk a pontzónán kívüli csatákkal, és a körről körre vezető Bennani látványával megelégedni.

Így is intették le a versenyt: Bennani, Catsburg, Chilton, Michelisz, Monteiro, Guerrieri, Björk, Ehrlacher, Coronel, Huff értek be a pontszerző helyeken.

A második verseny végeredménye

A hungaroringi forduló alaposan megkavarta a világbajnokság állását. Még mindig Tiago Monteiro vezet (123 pont), Catsburg (85), Chilton (81) és Björk (77) előtt. A következő versenyt két hét múlva, a Nürburgringen rendezik.

Magyar Szilvia

Comments

comments