Andy Priaulx távozik a WTCR-ből

Fotó: Clement Luck /DPPI

A Cyan Racing ma reggeli bejelentésével újabb hely szabadult fel a WTCR-ben a 2020-as csonka szezonra. A hír valószínűleg nem új keletű, ám a csapat és a versenyző most vélték alkalmasnak az időpontot a bejelentésre.

Andy Priaulx távozik a Cyan Racing Lynk&Co csapatától. Bár a döntés minden bizonnyal több héttel ez előtti, a bejelentést ma reggel tették meg. A WTCC háromszoros világbajnoka családi okokra hivatkozott. Fia, Sebastian az USA-ban kapott versenyzési lehetőséget idénre, és Andy szeretné őt ebben támogatni, ugyanakkor a járvány miatti utazási korlátozások nem teszik lehetővé azt, hogy egyszerre álljon helyt két kontinensen. (Valószínűleg azonban ezen felül is voltak további indokok a háttérben.)

A Cyan Racing teljes megértéssel fogadta a döntést, és máris új versenyző után néztek a piacon. Mivel a járvány miatt (is) több kivételesen jó képességű versenyző maradt munka nélkül, így szabad embert találniuk nem volt nehéz, viszont eldönteni, hogy közülük ki legyen a kiválasztott, nem egyszerű feladat.

A vezetőség mindazonáltal megerősítette, hogy Thed Björk továbbra is a versenyzőjük marad, és mellé keresik a negyedik pilótát.

Magyar Szilvia

Comments

comments