Tassi és Ehrlacher osztoztak Szlovákiában a dicsőségen az E-WTCR-ben

Fotó: FIA WTCR Media

Újabb magyar sikert is hozott a virtuális WTCR, Szlovákiában Tassi Attila és Yann Ehrlacher aratták le a babérokat, utóbbi még pole pozíciót is szerzett.

Az igazi szezon kezdetére még egészen szeptember közepéig várni kell, ellenben az Esports WTCR második évadának harmadik epizódját vasárnap este tűzték műsorra. A Salzburgring és a Hungaroring után a Slovakiaring következett.

Ezúttal a Lynk&Co jobban muzsikált itt virtuálisan, mint tavaly a valóságban, Yann Ehrlacher ugyanis megszerezte a pole-t, majd rajt-cél győzelemmel mért kiütéses vereséget riválisaira az első futamon. Jól helyezkedett a rajtnál Michelisz is, ám csak a negyedik helyen futott be az akkor kiharcolt második helyett, mivel Esteban Guerrieri és Niels Langeveld is fogást talált rajta végül, így az argentin és a holland „állhatott dobogóra”. A tavalyi világkupagyőztes, honfitársaival, Tassi Attilával és Boldizs Bencével egyetemben értékes pontokkal gazdagodott – a Münnich Motorsport pilótáját az ötödik, a Zengő Motorsportét pedig a kilencedik helyen intette le a virtuális kockás zászló.

A fordított rajtrács értelmében a második verseny rajtját Tassi Attila várhatta az élről, de remekül rajtolt Boldizs is, ám a világkupás bemutatkozás előtt álló cuprás az első kanyarból rosszul jött ki Tiago Monteiro ügyködése révén, így második helyett csak ötödikként folytathatta. Később Monteiro is pozíciókat veszített, egészen a 10. helyig esett vissza a portugál.

Ehrlacher példáját követve Tassi is rajt-cél győzelemmel távozhatott az e-Slovakia Ringről, ezzel ő lett a virtuális kiírás első duplázója. Ezért – mint arra a versenyt követő nyilatkozatában is utalt viccesen – jön Monteirónak egy sörrel a rajtnál ellátott testőri szolgálataiért. Michelisz ötödik lett, Boldizs pedig egy újabb 9. helyet gyűjtött be. A második helyen a spanyol Mikel Azcona, harmadikként pedig a hazai pályán játszó Mato Homola ért célba.

Az első futam teljes végeredménye: Ehrlacher, Guerrieri, Langeveld, Michelisz, Tassi, Homola, Azcona, Girolami, Boldizs, Comte, Muller, Björk, Coronel, Ceccon, Monteiro, Priaulx.
A második verseny teljes végeredménye: Tassi, Azcona, Homola, Guerrieri, Michelisz, Girolami, Ehrlacher, Langeveld, Boldizs, Montiero, Comte, Muller, Ceccon, Coronel, Björk, Priaulx.

Esteban Guerrieri átvette a vezetést a pontversenyben, de 99 pontjától mindössze 4-gyel van elmaradva Homola, míg a harmadik-negyedik pozícióban Ehrlacher és Michelisz 10-10 egységnyi hátrányban követi az argentint, de Tassi is felzárkózott már az ötödik helyre, az ő lemaradása 16 pont. 

A következő epizód a virtuális Ningbo versenypályán játszódik és szokás szerint vasárnap késő este kerül adásba, ezúttal 23 órás kezdéssel.

A szlovákiai versenyek itt nézhetőek vissza:

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments