Monteiróé az idény első pole-ja

Fotó: FIAWTCC.COM

Fotó: FIAWTCC.COM

Marrakesh utcáin kezdetét vette a WTCC idény is. A tegnapi napon a technikai ellenőrzéssel indult kinek jól, kinek rosszul az idény. Bár a Touring Car Times még a monzai teszttel egy időben azt írta, hogy az RCM egy másik Ladát is futtatni fog, és ezzel megvan a tizenhat autós mezőny, a mezőny még mindig csak 15 indulóból áll.

Francois Riberio köztudottan jóban van a marokkói promóterrel, így, bár joker kört nem tudtak beépíteni a pályába közbeszerzési tender hiányában, a verseny lefújása szóba sem jött csak azért, mert a mezőny egyel kevesebb indulót tartalmaz. Riberio közölte, hogy lehet, hogy még a Hungaroringre sem jön össze a 16. autó, illetve a belevaló versenyző. Nos, az biztos, hogy a marokkóiakkal jóban van a főpromóter, de lehet, hogy Monzában nem lesz ennyire egyszerű az eset…

Rob Huffnak és Yann Ehrlachernek, valamint csapatuknak nem kezdődött jól az első hétvége, autóik megbuktak a technikai átvételen. Mindkettejük szerelőgárdája egész péntek éjjel azon dolgozott, hogy a külön kérésre engedélyezett második gépátvételen készen álljon az autó. Ezt sikerrel teljesítették is, tehát mind a 15-en megkezdhették az időmérő edzést.

Akinek nincs playere, az majd csak felvételről nézheti meg, hogyan koccant neki Nick Catsburg a falnak, már a Q2-ben. A Q1-ből a Zengő két autója és John Filippi nem ment tovább, Catsburg balesete miatt állt egy kicsit az edzés piros zászlóval, de más említésre méltó esemény nem történt, ha Martin Haven sziporkáit leszámítjuk.

A Q2-t éppen Yvan Muller unokaöccse, Ehrlacher fejezte be a 10. helyen, ami azt jelentette, hogy övé a fordított pole. Kapott is rögtön egy mikrofont az orra alá, a kérdéssel, hogy milyen elsőre, egy teljesen ismeretlen autóval és pályán a pole-ból indulni. Erre az ifjú Yann nagybátyjáéhoz kísértetiesen hasonló stílusban, hangon és akcentussal csak annyit mondott, hogy semmi különös, mert az igazi pole pozíció az az, amit akkor szerzel, amikor mindenkinél gyorsabb vagy. Szóval ez igazából nem is pole, csak fordított tizedik hely.

Azért feltehetően szíve mélyén büszke lesz majd arra, hogy a szezon legelső versenyén legelölről rajtol majd…

A Q3-ba Tiago Monteiro, Michelisz Norbert, Nestor Girolami, Mehdi Bennani és Rob Huff jutottak. Rendben zajlott az edzésnek az a része is, Monteiro, Girolami, Michelisz, Huff és Bennani ebben a sorrendben rajtolhatnak el holnap a főversenyen.

Az időmérő edzés végeredménye (még nem adták ki)

A holnapi versenyekről élő közvetítést ad az M4 Sport 17:15-től és az Eurosport 17:00-tól.

 

Comments

comments