Makaó virtuálisan sem hazudtolta meg önmagát

Fotó: FIA WTCR Media

Első túraautó-világbajnoki futamgyőzelme helyszínén aratta második virtuális sikerét a WTCR e-sport bajnokságában Michelisz Norbert, a magyar mellett Mikel Azcona is nyert az utcai pályán.

Makaóban rendezték a WTCR szimulátorbajnokságának utolsó előtti felvonását. Az első versenyen a pole pozícióból induló Mikel Azcona aratott magabiztos sikert, a spanyol cuprás hetedikként iratkozott fel a győztesek listájára, mögötte Yann Ehrlacher és Néstor Girolami zártak a dobogón.

Az ázsiai utcai pálya virtuális keretek között sem hazudtolta meg önmagát, már az első körben óriási baleset történt, amibe Michelisz Norbert is belekeveredett. A folyamat Tom Coronel és Aurélien Comte összeakadásával indult, majd Tiago Monteiro a korlátnak csapódott, Hondáját pedig Andy Priaulx is eltalálta.

A magyar Hyundai-ja úgyszintén megsérült, így ezúttal „csak” Tassi Attila és Boldizs Bence szerzett pontot a magyar különítményből: a hondás ötödikként, a Zengő Motorsport felfedezettje a nyolcadik helyen ért célba.

Az első futam végeredménye (TOP-10):

 1. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 12 perc 37.254 másodperc
 2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co) + 2.504 mp.
 3. Néstor Girolami (argentin, Honda) + 4.902 mp.
 4. Mat’o Homola (szlovák, Hyundai) + 6.591 mp.
 5. Tassi Attila (magyar, Honda) + 6.961 mp.
 6. Niels Langeveld (holland, Audi) + 8.007 mp.
 7. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) + 8.108 mp.
 8. Boldizs Bence (magyar, Cupra) + 13.375 mp.
 9. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo) + 17.222 mp.
 10. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) + 18.461 mp.

A fordított rajtrácsos szabályok értelmében Thed Björk vághatott neki az élről a második futamnak, a svéd azonban nem tudta sokáig feltartóztatni Micheliszt, a Lisszabon-kanyarnál a BRC magyarja átvette az első helyet. Ezt követően semmitől sem zavartatva autózott második győzelme felé, végül közel 3 másodperccel előzte a 2017-es világbajnokot, míg harmadikként Monteiro futott be – Michelisz a valóságban győzött már Makaó utcáin, első túraautó-világbajnoki sikerét is itt aratta, még 2010-ben. A portugált Aurélien Comte követte, Boldizs Bence ötödikként végzett.

Az első körben Esteban Guerrieri is megpróbálta levadászni Björköt, ám a Lynk&Co-s megcsúszott és érintőre vette a falat, az argentin megpróbálta elkerülni őt, ezért ő is a palánkban kötött ki. Guerrieri a Police-kanyarban is a falnak ütközött, majd Girolami és Niels Langeveld is nekiment. Utána Girolami is falat fogott, feltorlódott a mezőny, ennek pedig tömegbaleset lett a vége: végül mindkét argentin és Tassi Attila is kiesett. A verseny későbbi szakaszában, kormányhiba miatt Azcona sem tudta elkerülni a korlátot, a spanyolnak többek között Ehrlacher és Kevin Ceccon is nekiment, ennek ellenére folytatni tudta a virtuális körözgetést a cuprás.

A második futam végeredménye (TOP-10):

 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 12 perc 36.261 másodperc
 2. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) + 2.869 mp.
 3. Tiago Monteiro (portugál, Honda) + 11.753 mp.
 4. Aurélien Comte (francia, Peugeot) + 11.931 mp.
 5. Boldizs Bence (magyar, Cupra) + 13.187 mp.
 6. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo) +16.195 mp.
 7. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co) + 16.312 mp.
 8. Andy Priaulx (brit, Lynk&Co) + 23.205 mp.
 9. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) + 24.638 mp.
 10. Tom Coronel (holland, Audi) + 36.994 mp.

Egyetlen forduló maradt hátra az Esports WTCR második felvonásából, vasárnap 23 órától a sepangi záróversenyeket tűzik műsorra az Eurosport 1-en. A maláj pixelpályára a 157 pontos Ehrlacher érkezik listavezetőként, a franciát 9 pontos lemaradással követi Michelisz, a harmadik helyen pedig 17 egységnyi Azcona hátránya. Tassi 121 ponttal a 6., Boldizs 88-cal pedig a 9. helyen áll. A teljes bajnoki pontverseny erre a linkre kattintva tekinthető meg.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments