Eredmények Portimaóból

tcrportimao

Photo: tcr-series.com

A TCR második európai versenyhétvégéjén, Portugáliában sem roskadoztak a lelátók a nézőktől. Bár ha arra gondolunk, hogy a WTCC kezdetén sem voltak tömött lelátók mindenhol (némely helyen még ma sincsenek!), akkor nem lepődünk meg azon, hogy a sorozat F-1-es betétfutam-léte után megváltozott a helyszíni nézettség.

A Portimaóban rendezett hétvégén sem vettek részt a Zengő Motorsport színeiben versenyzők, csakúgy mint Spanyolországban. A Liqui Moly Team Engstler két Audija pedig utoljára szerepelt idén jelen sorozatban jelen felállásuk szerint. Az indoklás szerint az eredmények alapján a gyár elég adatot gyűjtött ahhoz, hogy versenyképes autót fejleszthessen a sorozatba, ezért nem szorulnak rá a továbbiakban az eddig kapott felmentésekre.

Az időmérő edzést, éppen a fent említett csapat Audijával a dán Nicki Thiim nyerte, Jordi Gené, Pepe Oriola és Lorenzo Veglia SEAT-jai előtt.

Valószínűleg a fenti harározat azért született meg éppen ez után a versenyhétvége után, mert az első versenyt is Thiim nyerte, ám most Gené és Veglia mögött a negyedik helyen befutott csapattársa is, Kevin Van Der Linde, végképp bizonyítva, hogy az Audi készen áll a versenyre.

A második futamon szintén egy dán, a WTCC-ből régi jó ismerős, Michel Nykjaer ért célba az élen a Target Competition SEAT-jával, mögötte Kevin Gleason és Jordi Gené végeztek a dobogón.

Az első verseny eredménye

A második verseny eredménye

A hétvége videói

A hétvége embere megtisztelő címet ezúttal Mikhail Grachev, az Engstler Team versenyzője érdemelte ki (bár valószínűleg jobban örült volna neki, ha erre nem kerül sor), példás kitartásáért egy nehézségekkel teli hétvége során.

Comments

comments