Argentin hétvége

Fotó: FIAWTCC.COM

A termasi versenypályára érkezett a mezőny repülővel, de távozni majd hajóval fognak Ázsiába. Az argentin hétvége több csapatnak is felemásan sikerült. Nick Castburg meglehetősen széles pályán ért el pole pozíciót, Yann Ehrlacher megszerezte élete első győzelmét egy második hellyel, míg a nyitóversenyes defekt után Michelisz Norbert megnyerte a főversenyt.                                                  

Az időmérő edzésen Rob Huffnak műszaki gondjai voltak az autóval, ezért nem jutott a Q2-be sem, a vasárnapi rajtot a 13. helyről várta. Nestor Girolami problémáival nem voltunk tisztában, csak azt láttuk, hogy az utolsó pillanatban érkezett be a Q2-be továbbjutók közé. Tom Coronel a lóhalálában összerakott autójával ugyan bejutott a Q2-be, ám az autó kerekei körül végig füstfelhőket láthattunk.

A Q2-ben Ehrlacher érte el a 10. időt, így élete első pole-ját szerezte, amit meg is tarthatott, tehát vasárnap ő indult a nyitóverseny első rajthelyéről.

A főverseny pole-ját Nick Catsburg jegyezhette, annak ellenére is, hogy az utolsó kanyarban a fűről rángatta vissza az autóját. Ennek fényében egyrészt csoda, hogy így is övé lett a legjobb idő, másrészt meglepő, hogy nem vették azt el tőle a pályalimit figyelmen kívül hagyása miatt.

Az időmérő edzés végeredménye

A nyitóverseny rajtjánál Tiago Monterio és Michelisz Norbert összeértek, ami azt eredményezte, hogy Norbi végül a boxban kötött ki egy defekttel, tehát ez a verseny elment neki.

Chilton nagyon szorongatta Ehrlachert, majd bedugta a Citroen orrát és kicsit arrébb taszította a franciát, aki megingott, így Mehdi Bennani is elment mellette. Később Ehrlacher vissza tudta előzni Bennanit, de Chiltont nem.

Az ötödik körben Esteban Guerrieri és Thed Björk csatáztak, ők is összeértek, Björk vissza is csúszott, így csatlakozott a már egymást nyüstölő Huff-Girolami duóhoz. A hetedik körben Castburg defektet kapott. A nyolcadikban Girolami a pálya mellett hagyta az autóját, ezzel sárga zászlót indukálva.

A következő körben írták ki a képernyőre, hogy Chilton 5 mp büntetést kap a lökdösődésért. Erről később a brit kifejtette, hogy igazságtalannak érezte. Nos, abban semmi új nincs, ha mostanság valaki igazságtalannak érzi a sportbírói döntéseket.

A hátralévő időben sok minden más nem történt, Chilton bejött az élen, ám Ehrlacher megszerezte első futamgyőzelmét a WTCC-ben. Egy privát Ladában!

Az első verseny végeredménye 

A főverseny is érdekesen kezdődött, főleg Monteirónak, aki már a pályára kivezető körében keresztülment egy kavicságyon. Vissza is kellett mennie a boxba, mielőtt újra megpróbálhatta elfoglalni a rajtpozícióját. Szerencsére ideje még volt rá.

Catsburg jól jött el a pole-ból, Michelisz a második helyen követte. Norbi a hetedik körben örökölte meg a vezető helyet, amikor Catsburg ismét defektet kapott.

Michelisz mögött Monteiro és Björk értek be a dobogós helyeken. A mezőnyben sok csatát hozott a második verseny, bár ezek jobbára előzés nélkül végződtek.

A második verseny végeredménye 

Az argentin versenyhétvége eredményei a világbajnoki összetettet a következőképpen befolyásolják: Montiero vezeti az összetettet kerek 200 ponttal a 188 pontos Björk és a 171 pontos Michelisz előtt. Bennaninak 164, Catsburgnak 159, Chiltonnak 147, Huffnak 135 pontja van.

A következő versenyhétvégét Kínában rendezik, pontosan három hónap múlva!

Magyar Szilvia

Comments

comments