A WTCC első katari versenynapja

728687

“A berendezés része…”
Fotó: fiawtcc.com

Befejeződött az első versenynap Katarban, ami egyben az első éjszakai és nem-hétvégi verseny nyitónapja volt a Losail versenypályán.

A teszt és a szabadedzések rendben lezajlottak, José María López autózta a legjobb időket, míg az első gyakorláson Mihelisz Norbert mindössze 0.3 mp-cel maradt el mögötte.

A sajtótájékoztató poénját Rob Huff sütötte el (ki más?!):

Richard Rodgers, sajtófőnök: „Rob, ez lesz a 249. rajtod pénteken, a második versenyen…”
Huff: „Wow, most, hogy mondod olyan, mintha öreg lennék! 11 szezon itt: nyilvánvalóan a berendezés részének érzem magam…”

Változott a holnapi program: Az időmérő edzés változatlanul helyi idő szerint 15:00-kor kezdődik, ami magyar idő szerint délután egy órára esik. A futamok időpontja változott: 21: 30 illetve 22:40 van megjelölve a legújabb időtervben, vagyis 19:30 és 20:40 Budapesten.

A Eurosport közvetítést ad a kettes csatornán az időmérőről élőben, az egyes csatornán 19:00-tól ismétlik az időmérőt, majd 19:30-tól élőben kezdődnek a futamok.

Bár szakadó eső és hömpölygő ár fogadta a versenyzőket az arab sivatag kellős közepén, úgy tűnik a versenyek száraz időben fognak zajlani, csakúgy, mint a mai edzések…

A teszt eredménye

FP1

FP2

Comments

comments