Volvo: a sokéves terv

DSCF8633
Legutóbb négy éve láttunk tőlük teljes idényt, akkor még a C30-sal.

Alig egy órája a Volvo bemutatta WTCC S60 TC1-es versenyautóját a sajtó jelenlévő képviselői számára Svédországban. Mindannyian ezt vártuk. Mert mindenki sejteni vélte, hogy azért mégiscsak a WTCC-be jönnek a svédek. A kérdés már csak az, hogy tovább maradnak-e, mint legutóbb…

A svéd márkának közismerten nem ez az első próbálkozása a WTCC-ben, több szabadkártyás indulásuk is volt korábban, mielőtt 2011-ben csatlakoztak a Túraautó Világbajnoksághoz (PoleStar név alatt, egyautós csapatként Robert Dahlgrennel), hogy kipróbálhassák új versenyautójukat világbajnoki szinten. Nem tudni, hogy akkor pusztán elégedettek nem voltak, vagy más oka lehetett, de nem is lett a Volvo programjából több, mint az az egyetlen idény. Ezen kívül 2013-ban Shanghajban láttuk őket, akkor Thed Björkkel a volánnál, egyetlen futamra.

Az emberek azóta is pusmogtak, de a spekulációkról mindig kiderült, hogy tévesek. Sőt, később olyan hírek is szárnyra kaptak, egyenesen vezető beosztású személyektől, hogy a Volvo semmiképpen nem fog világbajnoki szinten versenyezni, de az is lehet, hogy mindenféle versenyzést beszüntet.

Lassan, nagyon lassan (szándékuk szerint titokban) készült a márka arra, hogy ma reggel leleplezze új S60-asát, mellyel – a sajtótájékoztatón elhangzottak értelmében – sokéves tervet kívánnak megvalósítani a WTCC-ben.

És valóban: akik hiányolják a további gyártókat a sorozatból, őszintén remélik, hogy tovább maradnak, mint legutóbb.

A svédek 2015 további részét teszteléssel töltik, majd 2016-ra, előreláthatólag egész idényre csatlakoznak a WTCC-hez, Polestar Cyan Racing néven. Egyelőre versenyzőiket nem kívánták megnevezni.

Comments

comments