A Zengőnek francia versenyzője lesz

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

A Zengő Motorsport francia versenyzőt kap 2017-re. Alig fél órája érkezett a sajtóközlemény, hogy az 1996-os Monacói Nagydíj győztesének, a francia Eurosport jelenlegi kommentátorának, Olivier Panis-nak a 22 éves fia, Aurélien a Zengő Motorsporthoz szerződött.

Mint az ismert, Francois Riberio már tavaly ilyenkor is meg szerette volna győzni Zengő Zoltánt arról, hogy nemzetköziesedjen a csapat, ám a Zengő akkor még ragaszodott a teljesen magyar felálláshoz.

A kis Panis együlésesekben kezdte a karrierjét, tavaly két győzelemmel az ötödik helyen végzett a Formula V8 3.5-ös sorozatban, most vált túraautókra. Először a márciusi monzai tesztnapon fog találkozni a Hondával.

 „Nagyon büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a WTCC-hez – mondta Panis. – Ez egy nagyon erős nemzetközi bajnokság és egy nagyszerű előrelépés a karrieremben. Sok tapasztalt és sikeres versenyző van a sorozatban, szóval ez egy nagyon kemény és izgalmas kihívás lesz számomra. Büszke vagyok arra, hogy egy olyan nagyszerű csapatnál, mint a Zengő Motorsport vezethetek, akik több versenyt is nyertek a múltban, és nagyon megtisztelve érzem magam, hogy a Honda családjához tartozhatok. Ebben a szezonban minden új lesz számomra, és az a célom, hogy gyorsan tanuljak és tapasztalatot gyűjtsek, hogy a mezőny élén versenyezhessek mielőbb. Megragadom a lehetőséget, hogy megköszönjem a személyes szponzoraimnak a folyamatos támogatásukat és menezsderemnek Dider Cotonnak a kiválóan végzett munkát. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, és remélem az apámnak lesz lehetősége jó dolgokat mondani rólam, mialatt WTCC-t kommentál a francia Eurosporton.”

Zengő Zoltán így nyilatkozott: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy megerősíthetjük a hírt, hogy Aurélien 2017-re csatlakozik WTCC csapatunkhoz. Az, hogy nem magyar versenyzőnk van egy új irány számunkra, ugyanakkor izgalmas is kicsit. Aurélien személyében egy nagyszerű potenciállal rendelkező versenyzővel írtunk alá, akinek sikeres formula-autós múltja van. Minden új lesz neki, de mi jó tanárok vagyunk, és azt is tudjuk, hogy egy másfajta megközelítésből profitálhat a csapat. Biztosak vagyunk benne, hogy Aurélien WTCC-re való váltása kifizetődő lesz, és már alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele.”

A Zengő másik versenyzőjét később jelentik be.

Magyar szempontból talán kevéssé jelentőségteljes, a túraautózás szempontjából mégis fontos hír, hogy tegnap Robert Dahlgren bejelentette visszavonulását. „Hogy őszinte legyek, elég ritkán csöngött a telefon, és most kaptam egy olyan ajánlatot, amit egyszerűen nem szalathattam el.” – magyarázta a svéd döntését a TouringCarTimes-nak, miszerint a túraautós sisakot ugyan szögre akasztja, de versenyzésen kívüli, menedzseléshez kapcsolódó állást ajánlottak neki Észak-Svédországban.

A Volvo még vár versenyzői bejelentésével, de ezek szerint Dahlgrent biztosan nem látjuk köztük.

John Filippi is bejelentette, hogy a WTCC-ben folytatja, azt azonban még nem tudjuk, hogy melyik csapatnál és milyen autóban. 

Magyar Szilvia

Comments

comments