Újra zúgnak a motorok – Időmérő edzés, Argentína

Több mint egy hónap szünet után újra dübörögnek a motorok a WTCC-ben, ezúttal Argentína a verseny helyszíne. Jose Maria Lopez, helyi hős csatlakozott a mezőnyhöz egy BMW-vel, és nem is muzsikál rosszul eddig.  A pénteki pályatanulást Yvan Muller zárta az élen, Tom Chilton, Gabriele Tarquini, Rob Huff és Michelisz Norbert előtt.

A pálya egyébként gyönyörű, széles, nagy előzési helyekkel, és időnként homokviharokkal. Éppen ezért minden valószínűség szerint izgalmas, akciódús futamokat láthatunk majd vasárnap.

A szombati első szabadedzést Muller zárta az élen, a másodikat csapattársa, Chilton. Norbi szokásához híven az 5. lett, mindkét alkalommal.

Az európai szemmel már-már éjszakába hajló időmérő edzésen a rettegett homokvihar elmaradt, ugyanakkor a pálya új és piszkos mivolta miatt sokan csúszkáltak. Tom Coronel egy csapattársi félreértés miatt lecsúszott a Q1-ről. A szélárnyékolás itt is működött rendesen, akárcsak Ausztriában, de legalább itt megbeszélés alapján egyszer egyik, másszor másik csapattárs tartott szélárnyékot a partnernek. Csak valahogy Darryl O’Young „elfelejtette”, hogy mikor jön ő.

A helyiek örömére Lopez is bejutott a Q2-be, sőt, meg is csípte a második verseny pole-jára szóló tizedik helyet végül. Sem piros zászló, sem egyéb különös esemény nem történt az időmérő alatt, melyet végül a szokásoknak megfelelően Muller nyert, Chilton, Michelisz Tarquini és Oriola előtt.

Holnap az Eurosport 1 délután 14:00 órától közvetíti élőben a „reggeli” bemelegítést, a futamok pedig este hétkor (Eurosport 2) és este nyolckor (Eurosport 1) lesznek láthatóak.

Végeredmény:

Q1

Q2

Comments

comments