TCR szezonzáró: Új vendég mosogat

Fotó: TCR Official

A Leopard Racing Rob Huff helyettesítésére beszerzett legújabb embere nyerte a TCR Dubaiban rendezett szezonzárójának időmérő edzését. Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy a Hyundai autói ismét olyan kiválóan teljesítettek, hogy ha ki nem vonják őket a Q2-ből, akkor Gordon Shedden be sem jut oda…

A TCR időmérő edzése rendben, balesetek nélkül zajlott. A Q1 leginkább arról marad emlékezetes, hogy Denis Dupont egy SEAT volánja mögött megverte az eddig mindent vivő Gabriele Tarquinit a verhetetlennek tűnő, ámde “láthatatlan” Hyundai-jal. Miután Alain Menut és Tarquinit kivontuk a képletből, Dupont után Benjamin Leuchter, Jean-Karl Vernay, Daniel Lloyd, Tassi Attila, Gianni Morbidelli, Pepe Oriola, Frederic Vervisch, James Nash, Aurelien Comte és Gordon Shedden mentek tovább a Q2-be.

Ott aztán Shedden megmutatta, hogy jobbat is tud, mint a 14. idő. Egészen pontosan 13 idővel jobbat. Melléje, az első sorba csapattársa, a bajnokaspiráns Vernay zárkózott fel. A bajnoki címre még esélyes versenyzők közül Colciago a 18., Tassi a 10., Comini pedig a 9. rajthelyet szerezte meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fordított rajtrács pole-jából Tassi indulhat, mellőle pedig Comini. Ugyanakkor matematikailag az a helyzet, hogy ha Vernay jól csinálja, akár már az első futamon is megszerezheti a bajnoki címet. Holnap tehát parázs csatáknak nézünk elébe 8:20-tól és 12:35-től a TCR Youtube csatornáján.

Az időmérő edzés végeredménye

Magyar Szilvia

Comments

comments