Szerb a csúcson!

Fotó: TCR Official

Fotó: TCR Official

Bahrainben tegnap egy olasz nyerte a TCR aktuális futamát egy magyar csapatnak. Ma egy szerb tette ugyanezt egy olasz-grúz csapatnak. A különleges győzelmek történelemkönyve tovább íródik a nemzetközi TCR mezőnyében.

A tegnapihoz képest jó 10 fokkal hűvösebb volt Bahrainben, felerősödött és megfordult a szél. Utóbbi a rajtrácsra is igaz, és Homola még mindig büntetésben lévén, most Ficza Ferenc állhatott az első rajtkockába. Mögötte Dusan Borkovic, Tassi Attila és James Nash várta a rajtot. Mind Borkovic, mind pedig Tassi remek rajtot vettek, ám csak Dusannak sikerült végül megtartania a kiharcolt pozíciót a mezőny élén.

A tavaly még gyengélkedő Alfa Romeóval a szerb előnyre tett szert az élen, mialatt mögötte a fiatalság azzal volt elfoglalva, hogy egymást előzgették, ami még inkább Borkovic malmára hajtotta a vizet. Nash megszenvedett vele, mire Ficzát maga mögé tudta utasítani a második helyért, de a második kör elején a magyar fiú visszatámadott, hibázott, és többen is elé kerültek: egészen a hatodik helyig csúszott vissza.

Borkovic mögött ekkor Nash, Vernay, Valente, Tassi, Ficza volt a sorrend. Az erős szél rengeteg homokot hordott a pályára, ami ettől csúszóssá vált, nagyon sokan hibáztak, ki nagyobbakat, ki kisebbeket. Sok volt a pályaelhagyás, a lökdösődés is. A versenybíróság a tegnapi nap szellemében folytatta teljesen felesleges ténykedését, miszerint vizsgálat alá vonták a fél mezőnyt az ilyen kisebb-nagyobb hibákért, ám meg nem büntettek senkit.

A második kör végén Giacomo Altoé, az utolsó kör közepén Davit Kajaia esett ki műszaki hiba miatt. Felemás hétvégéket futnak felváltva Borkovic és Kajaia: ha az egyiknek a jól megy, a másiknak nem működik az autója…

Visszatérve a mezőnybe: a harmadik körben Hugo Valente megelőzte Jean-Karl Vernay-t, ezzel beállítva a dobogósok végső sorrendjét. A mezőny hátsó felében folyamatosan ment az előzgetés, lökdösődés. Igen akciódús futam volt, lehetetlen leírni minden részletet. Azonban az élen már nem változott semmi: Borkovic-nak csak arra kellett figyelni, hogy vezetői és műszaki hiba nélkül hozza haza az Alfát, amit sikeresen meg is tett. A két Craft-Bamboo követte, mögöttük Vernay, Colciago, Ficza, Oriola, Tassi, Comini és Morbidelli érkeztek be az első 10 helyen.

A verseny végeredménye

Dusan Borkovic élete első TCR futamgyőzelmét aratta. Michela Cerruti nagyot sprintelt a dobogó alá, hogy gratuláljon versenyzőjének, aki csapattársa is egyben. Nemigen fértek rá egy képre, Dusan oldotta meg a helyzetet úgy, hogy felkapta Cerrutit. Minden bizonnyal a hétvége legboldogabb képe született. Szóval tegnap nyert az olasz a magyar csapat japán autójával, ma meg a szerb, a grúz-olasz csapat olasz autójával. A globalizáció szép példái ezek, megőrizzük őket jó emlékeink között.

A tavalyi, mezőny végi szenvedés után az Alfa Romeo két győzelemmel nyitja a szezont.

A legkonzisztensebb versenyző Jean-Karl Vernay, aki 52 ponttal vezeti az összetettet, egy ponttal Borkovic, és kettővel Colciago előtt.

A következő futamot immár Európában rendezik, teljes mezőnnyel, Spa-ban, két hét múlva.

Magyar Szilvia

Képernyőkép a díjátadás előtti pillanatokról. A kép nem szerepel a TCR hivatalos képgalériájában.

Képernyőkép a díjátadás előtti pillanatokról. A kép nem szerepel a TCR hivatalos képgalériájában.

Comments

comments