Nürburgring WTCC teszt

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

Sikeres kollektív tesztet zárt a mezőny a Nürburgringen. Hideg és napos időjárás fogadta a tesztelőket, akik közül nem tudott pályára gurulni Tom Coronel, még a marokkói afférok miatt, illetve Rickard Rydell továbbra is otthon kúrálja pajzsmirigygyulladását.

Többen sem a megszokott, WTCC-ben használt autójukkal indultak neki a hosszú Nordschliefének, így például Rob Huff sem, akinek – akárcsak Coronelnek – az autójával éppen kirakóztak a szerelők, de Michelisz Norbert is egy kupás SEAT-tal tanulgatta a pályát.

Ott volt Sabine Schmitz is, a Nürburgringi 24 órás verseny női legendája, aki idén beugrik a WTCC-be a német futamra.

Ha már a nagy versenynél tartunk: Huff hétfőn bejelentette, hogy a 24 óráson is indul a WTCC mellett, így valóban hosszú hétvégéje lesz.

A teszten is a jól megszokott Citroënek zártak az élen, közülük is José María Lopez volt a leggyorsabb. Sebastien Loeb némi humorral csak annyit tett hozzá a mai nap végeredményéhez: „Jól ment. A pálya klassz, de hibázásra nem ad lehetőséget. Elég gyors, de néhány helyen nem kifejezetten széles. Ami pedig a kanyarok számát illeti: nos komolyan elgondolkodtam azon, hogy visszaültessem a versenyre Danielt (Elena) magam mellé.”

Nos, a Citroënekre amúgy is „ráfér” a ballaszt, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a mezőny, de mindenképpen újítás lenne egy kétüléses modell…

A héten a mezőny Budapestre érkezik. A magyar versenyhétvége a Nagy Futammal veszi kezdetét pénteken a belvárosban.

Comments

comments