Nincs készen a Vesta

Kép: Lada Sport WTCC official

Ma délután a Lada megerősítette a pár napja szárnyra kapott híreszteléseket: kihagyják a közös média- és tesztnapot Barcelonában, sőt, fel vannak készülve arra is, hogy esetleg nem utaznak el Argentínába az idénynyitóra.

Néhány napja röppent fel a hír, hogy – bár az új Vesta igen jól néz ki külsőre – talán nem lesz készen a csapat mindhárom autója a barcelonai tesztre. Ez, ugye, egyben azt is jelenti, hogy az argentínai repülőjáratot is lekésik az autók. Bár az ORECA által gyártott motorok ideje korán elkészültek, az új autó még egy centit sem haladt versenypályán. Így ha készen is lesznek mindennel, lehetségesnek tartják, hogy Barcelona helyett Magny-Cours-ban, Franciaországban teszteljék azt (ahol egyébként a csapat bázisa található).

Opcióként felmerült, hogy csak a nyitó hétvégére bevethetnék a tavalyi Grantákat, ám ez indokolatlanul nagy költségekkel járna, és azt is igényelné, hogy időt fordítsanak egy régi autó fejlesztésére, holott az újjal kapcsolatban is jelentős lemaradásuk van.

Comments

comments