Nagy Norbert a Zengő Motorsporttal a WTCR-ben

Fotó: Magyar Szilvia

Hétfőn délelőtt bejelentette a Zengő Motorsport, hogy a WTCC és a TCR fúziójából létrejött WTCR-ben fog indulni két CUPRA-val, amelyekből az egyiket a Túraautó Európa-Kupa tavalyi ezüstérmese, Nagy Norbert fogja vezetni.

Az elmúlt hetekben egy kérdés igencsak foglalkoztatta a magyar autósportos közösséget: mi lesz a Zengő Motorsporttal 2018-ban? Egy ideig az elmúlt években megszokott csend honolt a magyar alakulat háza táján, azonban a múlt héten már megszellőztették, hogy hétfőn délelőtt 11 órakor bejelentés várható a 2018-as versenyprogram kapcsán.

Ennek az ígéretének eleget is tettek Zengő Zoltánék, és az említett időpontban megerősítették, hogy a Túraautó Világkupában fog indítani a gárda két CUPRA-t, amelyeknek az egyikét nem más, mint Nagy Norbert fogja vezetni. A csapat másik pilótájának kilétére a hét későbbi szakaszában fog fény derülni.

“Nagyon örülök, hogy ennyi legendás versenyző ellen küzdhetek a WTCR-ben” – nyilatkozta Nagy. – “Mindig is azt mondtam, hogy a TCR-autó a legjobb a túraautózásra, ugyanis nagyon jó versenyeket lehet vele produkálni. Emiatt mindig is reméltem, hogy egy nap a világszériában is felbukkan, hogy igazán harcolhassunk, most pedig ez is fog történni. Ebből adódóan ez a legalkalmasabb időpont arra, hogy világbajnoki szintű karrieremet elkezdjem.”

“Nyolc, a Túraautó Világbajnokságban eltöltött évet követően a Zengő Motorsport az újonnan létrejött Túraautó Világkupában fogja folytatni. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyik versenyzőnk Nagy Norbi lesz, ugyanis nagyon jó versenyző, és ebből adódóan örömmel tölt el minket, hogy aláírhattunk vele” – olvashatóak Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport alapítójának szavai a WTCR hivatalos sajtóközleményében.

“Norbert egy ígéretes fiatal versenyző, aki értékes lesz a széria számára. Már nagyon várjuk, hogy lássuk, ahogyan ível felfelé a pályafutása” – kommentálta röviden a hírt François Ribeiro, az Eurosport Events feje és a WTCR promótere.

A 23 éves, budapesti születésű versenyző 2013-ban tört be a nemzetközi szintű túraautózásba, amikor is megejtette a debütálását a Túraautó Európa-Kupában a Zengő Junior Teammel. Első évét a Single Make Trophy kategóriában futotta, amelyet a hetedik helyen zárt 32 ponttal. Egy évvel később, az MGS Racing Team színeiben a TC2-es géposztályban kezdte meg az évet egy Chevrolet Cruze-zal, majd később, a pergusai hétvégén egy SEAT Leónnal indult, amelynek során mindkét futamot megnyerte.

Emellett a 2014-es év a világbajnoki mezőnyben való bemutatkozást is elhozta számára, mégpedig egy eléggé érdekes történet útján. A WTCC-s slovakiaringi hétvégén történt ugyanis, hogy a Campos Racing pilótája, Hugo Valente összetörte a Chevrolet Cruze-át, amelynek helyreállításához nem volt elegendő cserealkatrész. Amikor mindez kiderült, többek között végül Nagy Norbiék voltak a spanyolok segítségére, mégpedig úgy, hogy a magyar pilóta autója – amely egyébként súlyos váltóprobléma miatt maradt otthon – a Salzburgring felé vette az irányt egy tréleren, amelynek révén sikerült szert tenni a szükséges alkatrészekre. Ezt a Campos pedig úgy hálálta meg, hogy a spái víkenden csatasorba állított egy TC2-es SEAT Leónt, amelyet Nagy Norbi vezethetett. Igaz, a magyarnak a TC1 és a TC2 közötti tetemes különbség miatt nem volt lehetősége pontot szerezni, de legyőzte a teljes szezonos csapattársát, John Filippit.

2015-ben hazai berkekben versenyzett Nagy Norbi, az RCM Kupát a harmadik helyen zárva, majd 2016-ban visszatért az ETCC-be a Zengő Motorsporttal. A Super2000-es kategóriában indult, és végül három dobogós helyezést is elérve megszerezte a bronzérmet, amely egy évvel később már ezüstérem volt, ráadásul mindeközben az első futamgyőzelmét is megszerezte a mosti első versenyen.

Így fest az eddigi bejelentések alapján a WTCR 2018-as mezőnye:

 • All-Inkl.com Münnich Motorsport (Honda Civic Type-R TCR): Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri, ???
 • Boutsen Ginion Racing (Honda Civic Type-R TCR):Tom Coronel, Tiago Monteiro
 • BRC Racing Team (Hyundai i30 N TCR): Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
 • Campos Racing (SEAT León CUPRA TCR): John Filippi, Pepe Oriola, ???
 • Comtoyou Racing (Audi RS3 LMS): Nathanaël Berthon, Denis Dupont, Aurélien Panis, Frédéric Vervisch
 • DG Sport Compétition (Peugeot 308 TCR): Aurélien Comte, Mat’o Homola
 • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen Golf GTI TCR): Mehdi Bennani, Rob Huff
 • Team Mulsanne (Alfa Romeo Giulietta TCR): Fabrizio Giovanardi, Gianni Morbidelli
 • Team WRT (Audi RS3 LMS): Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay
 • Yvan Muller Racing (Hyundai i30 N TCR): Thed Björk, Yvan Muller
 • Zengő Motorsport (SEAT León CUPRA TCR): Nagy Norbert, ???

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments