Michelisz nyerte az utolsó versenyt, de Ehrlacher a bajnok

Kép: WTCR sajtóiroda

Az eWTRC utolsó „hétvégéjét” a virtuális Sepangban rendezték. A vasárnap esti epizódból kiderült, hogyan nyerte a két utolsó futamot Esteban Guerreri és Michelisz Norbert, hogyan (ne) kajakozzunk farmernadrágban és hogy kell Franciaországban medencét tisztítani…

Még hét játékos volt esélyes az utolsó forduló előtt. Az időmérő szoros csatát hozott, végül is Guerrieri szerezte meg a pole-t. Michelisz Norbertnek a 9. hely jutott, ami fordított második helyet jelentett az utolsó futamra, Aurélien Comte mellől. (Mellesleg ezzel Comte a sorozat fordított pole-jainak 50%-át tette magáévá.)

Az elején viszonylag hamar eldőlt, hogy milyen sorrendben mennek végig a versenyzők a futamon, de a középmezőny ádáz csatát vívott. A 8-9-10. helyért ütötték-verték egymást a versenyzők rendesen. Sepang széles pálya, helyük bőven volt rá, így aztán jól elszórakoztatták a nézőket és egymást. Guerrieri mögött Nestor Girolami és Yann Ehrlacher futottak be a dobogós helyeken.

A második versenyen Michelisz szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ez az ő versenye lesz. Comte már a második kanyarban jóval elmaradt mögötte, végül pedig ugyanúgy a 8-9-10. helyek környékén csatázott, mint az előző versenyen. Habár Guerrieri és Azcona is pályázott a bajnoki címre, és be is futottak ebben a sorrendben Michelisz mögött, a cím mégis az ezúttal a hetedik helyen beérkező Ehrlacher zsebébe vándorolt, az összesen 186 pontjával. Michelisz második lett az összetettben 181 ponttal.

A vasárnapi adás amúgy is érdekes volt, láthattuk benne Mato Homolát kenyeret sütni, Andy Priaulx-t kutyát sétáltatni és Aurélien Comte-ot medencét tisztítani. Azt nem mondom, hogy Thed Björköt kajakozni, mert abban a ruhában nyilván legfeljebb is imitálni tudta azt, a felvétel kedvéért. Szóval, aki nagy csatákra, szép előzésekre vagy néhány pillanatnyi versenyzői magánéletre kíváncsi, és ideje engedi, itt találja a vasárnapi adás ismétlését.

A bajnokság végeredménye:

 1. Yann Ehrlacher, Cyan Racing Lynk & Co, 186 pont
  2. Michelisz Norbert, BRC N Hyundai N LUKOIL Squadra Corse, 181
  3. Esteban Guerrieri, ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, 180
  4. Mikel Azcona, CUPRA Racing, 165
  5. Mato Homola, BRC Racing Team, 149
  6. Néstor Girolami, ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, 147
  7. Tassi Attila, ALL-INKL.DE Münnich Motorsport, 142
  8. Niels Langeveld, Comtoyou Team Audi Sport, 119
  9. Boldizs Bence, Zengő Motorsport, 101
  10. Aurélien Comte, DG Sport Compétition, 74

A WTCR virtuális világa ezennel búcsúzik, abban a reményben, hogy szeptember közepétől valóban el tudják majd kezdeni az igazi szezont.

Magyar Szilvia

Comments

comments