Mert gondolatban velük vagyunk…

Mert "senki sem külön sziget"... Fotó: fiawtcc.com
Mert “senki sem külön sziget”…
Fotó: fiawtcc.com

Amíg egy különös világban élünk, ahol jobbára az a legnagyobb gondunk, hogy alul- vagy éppen túlkormányzott-e az autónk, vagy hol lehetne összeszedni még két tizedmásodpercet, addig vannak kevésbé szerencsések is a WTCC-n kívül.

Azok az emberek, akiket sokkal jobban sújtott a tájfun (mert Motegit csak súrolta), az áradások, vagy éppen a földrengés epicentruma fölött laknak; azok, akik elveszítették hozzátartozóikat (a nyári szünet alatt eltemettük Jules Bianchit és Justin Wilsont is, sajnos); vagy azok, akik már gyerekkorukban jótékonysági alapítványok segítségére szorulnak, hogy egyáltalán felnőhessenek. A világ tele van problémákkal. Tudomást veszünk-e róla, mialatt a WTCC-vel, róla vagy benne dolgozunk, utazunk, írunk?

Bár a katasztrófák semmi jót nem jelentenek, a segítő szándékú embereket összekovácsolják. És ha már segíteni nem is lehet, legalább emlékezzünk azokra, akik velünk voltak.

A fentiek jegyében a mezőny ismét megmutatta, hogy érző szívű, segítőkész, együttérző emberek alkotják.

A legtöbb versenyző sisakján ott van a Justin Wilsonra emlékező matrica, de gyakori a „Ciao Jules! ” felirat is, azokért a versenyzőtársakért, akik már nem lehetnek velük.

Néhányan, köztük Tom Coronel és Yvan Muller egy másik matricát is viselnek a sisakjukon: a könyv (melyet hirdet) írói teljes bevételüket gyerekeket segítő alapítványoknak ajánlották fel (ezek közül többet is egykori WTCC versenyzők alapítottak).

Többeknek a ma hajnali volt életük első földrengése, de tájfunnal és ilyen mértékű árvízzel sem találkoztak sokan a mezőny tagjai közül. Michelisz Norbert a sajtótájékoztatón tolmácsolta a WTCC családjának együttérzését a természeti katasztrófák által sújtottak felé:

„Néha bizony emlékeznünk kell arra, hogy mennyire szerencsés helyzetben is vagyunk. Időnként a problémáink nevetségeseknek tűnnek, azokhoz viszonyítva, amikkel az átlag embereknek kell megküzdeniük. Azoknak, akik jelenleg az áradással harcolnak azt üzenem, hogy a WTCC családjának minden egyes tagja velük van gondolatban. Reméljük, hogy gyorsan változik majd a helyzet és a legjobbakat kívánom számukra.”

Magyar Szilvia

Comments

comments