Mato Homola lesz Borkovic csapattársa a B3-nál

Fotó: fiawtcc.com
Fotó: fiawtcc.com

A B3 készen áll a TCR 2016-os szezonjára. Habár az olasz szervezettségű sorozat még csak második idényét kezdi, a csapatok nagy része épp csak nézelődni kezdett versenyzők után, és amúgy is elég nagy a csend arrafelé, amióta a versenynaptárat megkaptuk, a B3 már döntött. Dusan Borkovic még tavaly, idény végén jelentette be, hogy a magyar csapattal folytatja a TCR-ben. Most Mato Homola személyében megvan az alakulat második versenyzője is.

A szlovák pilóta ismerős lehet mindenkinek, hiszen tavaly már a WTCC-ben is versenyzett hazai pályán, a Slovakia Ringen, és az ETCC-ben is megmutatta már tehetségét. Borkoviccsal erős párost alkotnak majd, a csapat biztosan leteheti névjegyét ebben a nemzetközi sorozatban is.

A szerb versenyző tavaly Európa bajnok lett a B3-mal, és Homola is azt várja, hogy a TCR-ben is harcolhassanak az első helyekért.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült ezt elérnünk. Az elmúlt szezon végén sorra vettük a lehetőségeinket 2016-ra és teljes mértékben bizonyos voltam abban, hogy egy világbajnoki sorozatban szeretnék versenyezni. Nem volt nehéz meghozni a döntést a dinamikusan fejlődő TCR International Series mellett, amely kiváló pilótákat tudhat versenyzői között. Az is segített a döntés meghozatalában, hogy továbbra is SEAT Leonnal versenyezhetek. Az új 2016-os SEAT Leon Cup Racer kap egy vadonatúj szekvenciális váltót, új  aerodinamikai csomagot, sokkal nagyobb fékeket, és még sok más újítást. 

Számomra ez egy hatalmas kihívás – egy új világbajnokság és érdekes, új versenypályák. A célom, hogy megmutassam mit tudok és sikeresen képviseljem hazámat, Szlovákiát, és csapatom révén Magyarországot. Annak ellenére, hogy újonc leszek a világbajnokságon, annyi versenyt szeretnék nyerni, amennyit csak tudok. Én és a csapatom nagyon kíváncsian várjuk, mire vagyunk képesek, mit sikerül elérnünk. Úgy gondolom, képes vagyok rá, hogy nyerjek. Szeretnék különleges köszönetet mondani Marcello Lottinak, Nunzia Corvinonak,  a támogatóimnak, csapatomnak és végül, de nem utolsó sorban a  fantasztikus szurkolóimnak, akik hisznek bennem és támogatnak az utamon a világbajnoki cím felé.  Nélkülük nem mondhatnám most azt, hogy KÖSZÖNÖM!” – mondta Homola a B3 délutáni sajtóközleményében.

Comments

comments