Lynk&Co vasárnap Makaón

Fotó: Clement Marin / DPPI

A vasárnapi napon teljessé vált a Lynk&Co hegemónia Makaó utcáin. A futamokat Yvan Muller és Andy Priaulx nyerték, de az összetettet Michelisz Norbert vezeti, mielőtt a mezőny a majdnem karácsonyi, utolsó fordulóra indul majd Malajziába.

A fordított rajtrácsos versenyen Yvan Mullernek ügyelnie kellett arra, hogy Kevin Ceccont és Esteban Guerrierit már a rajtnál maga mögött tudja. A többi aztán simán ment. A piros lámpák kialvása után Yann Ehrlacher megőrizte első helyét, Thed Björk csatlakozott hozzá másodikként, és, ugye, a fentiek következtében Muller állt be harmadiknak a sorba. Azonban, mire a kör végére értünk, Muller vezetett Björk és unokaöccse előtt. Ezzel pedig el is dőlt a verseny sorsa.

Niels Langeveldnek éppen csak sikerült összerakni az autóját a tegnapi nagy törés után, rögtön az első körben a „bukótérbe” vágódott. Szerencsére nagyobb töréskár nem keletkezett, de a követő boly csaknem szétzúzódott egymáson, amikor Niels igen erőszakosan visszafurakodott közéjük.

Később Guerrieri támadta Ehrlacher-t, meg is előzte. Egy kicsit közben összeértek az autók, ez pont elég volt ahhoz, hogy Yann kibillenjen az egyensúlyából és valahol 3-4 hellyel hátrébb találja magát. Ám Estebannak is pünkösdi királyság volt ez, mert jött Kevin Ceccon, aki – úgy tűnik – megtáltosodott az ázsiai versenyekre, és hamarosan már ő száguldott a harmadik helyen. Közben Michelisz Norbert Rob Huffot, Nick Catsburg Johan Krisofferssont utasította maga mögé.

A hatodik körben Tassi Attila és Mehdi Bennani akadtak össze, mindketten a miniatűr bukótérben tolatgatva végezték, Tassi jelentősebb töréskárral.

Az élen a helyzet nem változott, Muller Björk előtt a hétvége második győzelmét jegyezte, míg Cecconnak ugyancsak a második dobogós helye ez idén Makaóban.

A második verseny befutója: Yvan Muller, Thed Björk, Kevin Ceccon, Esteban Guerrieri, Johan Kristoffersson, Yann Ehrlacher, Andy Priaulx, Frederic Vervisch, Jean-Karl Vernay, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Nick Catsburg, Tom Coronel, Rob Huff, Mikel Azcona, Niels Langeveld, Ma Qing Hua, Tiago Monteiro, Nestor Girolami, Robert Dahlgren, Benjamin Leuchter. A többiek nem fejezték be a versenyt.

A hétvége utolsó versenyét Huff kezdte az élről, de már a rajtnál megpecsételődött a sorsa: ezúttal sem lett meg a tízedik elsőség Makaó utcáin, mivel Andy Priaulx nagyot rajtolt, Huff előtt fordult az első kanyarban, és Rob hiába támadta hol jobban, hol kevésbé, Andy nem adta a vezetést senkinek. Jean-Karl Vernay állt be mögéjük a start után harmadiknak, ő is ott fejezte be a versenyt.

Catsburg a negyedik helyen fordult, de hamar visszacsúszott a hatodikra. Kristoffersson és Björk furakodtak elé. Ott aztán a holland mindenkit feltartott, így a makaói vonat két részre szakadva, piros zászló nélkül, nem túl sok izgalommal, de megérkezett 11 kör végeztével a célba. Tarquini nem tartott velük, menet közben kénytelen volt a boxba hajtani. Végül Björk maga elé engedte Mullert, így még a franciának is van esélye a bajnoki címre.

Az utolsó verseny végeredménye: Priaulx, Huff, Vernay, Kristoffersson, Catsburg, Muller, Björk, Ehrlacher, Ceccon, Guerrieri, Coronel, Michelisz, Langeveld, Engstler, Vervisch, Tassi, Girolami, Bennani, Monteiro, Azcona, Leuchter, Ma, Panis, Dahlgren, Fung.

Így hozta hát Makaó a Lynk&Co teljes hegemóniáját, Andy Priaulx első győzelmét 9 év után, azt, hogy Huff tovább vár a tízedikre és azt, hogy Michelisz az összetettet vezetve érkezhet majd meg Malajziába. Már csak egy futam van hátra, három hét múlva…

Magyar Szilvia

 

Comments

comments