Loeb a Montén, Muller Lappföldön

Loeb-Elena, Monte Carlo Rali, 2015. Fotó: Citroën Official Facebook site

Mindannyian tisztában voltunk vele, hogy Sebastien Loeb, oldalán jól megszokott segítőjével, Daniel Elenával visszatér egy rövid vendégszereplés erejéig a WRC-be. Ez a hétvégén meg is történt. Azt már kevesebben tudtuk (vagy jóformán senki), hogy ez alatt Yvan Muller Lappföldön fog jégralizni…

A Loeb-Elena páros kiválóan kezdett a Montén, sorra nyerték a szakaszokat és jókat csatáztak Robert Kubicával is. Ám a 903. gyorsasági megnyerése után, a nap végén Loeb odacsapta a Citroën hátulját egy sziklának, és kitörött az egyik hátsó kereke. Így csak az un. Rally 2 szabályt alkalmazva mehetett tovább másnap, ami annyit tesz, hogy az egyes szakaszokon ugyan nézik az eredményeiket, ugyanakkor az összetettbe nem számít bele, amit elérnek.

A Monte Carlo Ralit végül Sebastien Ogier nyerte Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen előtt.

Mindez alatt Yvan Muller jó messzire a Montétól talált magának egy csodálatos elfoglaltságot: jégralizni ment Lappföldre… Az eredményeit ugyan nem publikálta a közösségi csatornákon, viszont annál több gyönyörű fényképet tett közzé a Lapp napfelkeltékről – vagy napnyugtákról (kinek hogy tetszik, mostanság a kettő között maximum 2 óra ha van).

Lapland Ice Driving Experience Fotó: Yvan Muller

 

Fotó: Citroën Official Facebook és Yvan Muller hivatalos oldala

Comments

comments