Lloyd, Ryba és Magnus – az első fecskék a TCR EU-ban

TCR Europe Official

A bejelentések időszaka a TCR EU mezőnyében is jelentős késésben van, de lassan beindulni látszik. Az elmúlt héten több csapat és versenyző is ismertette az idei terveit.

A legelső fecskét még decemberben láttuk errefelé, amikor Jacopo Guidetti jelezte, hogy néhány futamon részt kíván majd venni az Elite Motorsport színeiben. Azóta azonban nagy csend lengte körül a TCR Europe háza táját.

A Brutal Fish Racing a héten ismertette 2020-as terveit, miszerint 3 Hondával kívánnak nekivágni a szezonnak. Az elsőben Daniel Lloyd, a másodikban a csapattulajdonos, Martin Ryba ül majd, míg a harmadikba még várják a versenyzőjüket. Ryba azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy úgy érzi, hogy az elmúlt 2 évben jelentős tapasztalatra tettek szert, ami elég ahhoz, hogy 3 autóval vágjanak neki a szezonnak és reméli, hogy Lloyd versenyeztetése révén ott lehetnek a mezőny elejében.

A másik csapat a Comtoyou Racing volt, akik maradnak a tavalyi felállásnál, szóval Gilles Magnus lesz az emberük, akit továbbra is az RACB támogat majd. A 20 éves belga idén is a jól bevált Audit vezeti.

Bár a Target Competition nem tett bejelentést a múlt héten, vasárnap Barcelonában bemutatták 2020-as autódizájnjukat, illetve tesztet is futottak. Nem ismert, hogy ki vezette az autójukat.

Ha emlékszünk még Igor Stefanovskira, és néha ránézünk a szociálmédia oldalaira, ott jól látható, hogy utalásokat tesz a TCR EU-ban való versenyzésre, de hivatalosan ezt még nem erősítette meg.

A M1RA háza tájáról még nem érkeztek hírek. A Peugeot-val versenyző alakulatok jelenleg is tárgyalnak a Peugeot gyári támogatás mértékéről, és ennek függvényében tesznek majd bejelentést, ha elérkezik az ideje. A Vukovic Motorsport, csakúgy, mint sok másik privát csapat, jelenleg is versenyzőket keres. A WRT még decemberben megerősítette, hogy sem a WTCR-ben sem a TCR EU-ban nem indulnak. A múlt héten Santiago Urrutia Indycar szerződésről számolt be, míg Denis Dupont a kanadai TCR bajnokságban ütött nyélbe szerződést, tehát őket biztosan nem látjuk idén a TCR Europe-ban.

Magyar Szilvia

Comments

comments