Lesz még egy felvonás

Fotó: Magyar Szilvia

Az első verseny Monzában nagyjából simán zajlott le a TCR Europe szezonzáróján. Legalábbis sokkal simábban, mint általában az első versenyek zajlani szoktak ebben a mezőnyben. A Files – Briché csata nem dőlt el, és a fél mezőny sem maradt ott az első sikánban.

Nagyjából sima rajtot fogtak, legalábbis az eleje. A középmezőny természetesen egymásba gabalyodva jutott túl a sikánon (illetve tökön babon, kinek hogy jött ki a lépés). Luca Filippi defektet is kapott nyomban. Teddy Clairet nagyon hátracsúszott, Josh Files viszont nagyon jól kapta el a rajtot, és az első kör végére már a negyedik helyét csatázott.

Kicsit hátrébb történt egy – lassan szokásosnak mondható – „harapófogós baleset”, és mivel sajnos Luca Engstler volt középen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, ő húzta legrövidebbet. Filippi a boxba hajtott, Files már a negyedik volt és kezdett hajtani a Santiago Urrutia által birtokolt harmadik helyre, azonban a két Peugeot az élen, Briché – Comte sorrendben kezdett elhúzni a mezőnytől.

A hátulja ismét kisebb ütközések sorozatát mutatta be, leginkább a hely szűke és a tapasztalatlanság keveréke miatt. Az ütközések okán csak egy embert marasztaltak el: Gianni Morbidelli kapott áthajtásost a Nelson Panciaticivel történt koccanás miatt. Morbidelli csak behajtott a boxba…

A hetedik kör végén, a nyolcadik elején Files nagyon látványosan előzte meg Urrutiát, miután a fél Parabolicában és a célegyenes teljes hosszában egymás mellett haladtak. A 10. körben Mato Homola és Gilles Magnus, illetve Daniel Lloyd és Andreas Bäckman kezdett szintén látványos csatába az ötödik-hetedik helyekért. Végül az döntötte el a dolgot Homola javára, hogy Lloyd defektet kapott.

Comte jó hátvédként bekísérte Brichét a célba, Files megszerezte a harmadik fokot a dobogón. Tehát az ő játékuk még nem dőlt el, a holnap 11:35-kor kezdődő utolsó felvonás fog pontot tenni a bajnoki cím sorsára. Files kétségtelenül közelebb van hozzá, de már megszoktuk, hogy ebben a bajnokságban bármi megtörténhet.

Az első verseny végeredménye innen letölthető. (Nem végleges)

Magyar Szilvia

Comments

comments