Kínai főfogás, spanyol desszert

Fotó: FIAWTCR Official

A WTCR első kínai versenynapján, Ningbóban, a hazai dominancia érvényesült: a helyi gyártó és a helyi versenyző értek oda a dobogóra.

Bár a második szabadedzésen Mikel Azcona autózta a legjobb időt, az első verseny időmérőjén végül a spanyol a harmadik rajtkockát szerezte meg. A pole Yvan Mulleré lett, mögötte Ma Qing Hua végzett. A legjobb Hyundai versenyző Michelisz Norbert volt, aki a negyedik helyről várhatta a futamot. Johan Kristoffersson, Nick Catsburg, Aurélien Panis, Augusto Farfus, Daniel Haglöf és Niels Langeveld egészítette az első öt sort. A bajnoki éllovas, Esteban Guerrieri a 12., Tassi Attila a 23. rajtkockából indulhatott.

Guerrieri esetében a mondat vége megkívánná a „volna” szót is, mivel a rajtrácson állva kioldott a tűzoltó készülék az autójában, ezért betolták a boxutcába. Végül onnan indulhatott a mezőny után.

A verseny különösebb izgalmak nélkül zajlott le. Muller jól indult az első kockából, Azcona szép rajt után támadta Mát, de többszöri csúszkálás után be kellett sorolnia mögé, ha nem akarta elveszíteni a 3. pozíciót is Michelisszel szemben. Ma ezek után Mullert támadta, de nem járt sikerrel.

A második körre Rob Huff a 17. helyről a 10.-ig jött előre, Panis Catsburgot támadta, Farfus Kristofferssont lökdöste, Gabriele Tarquini meg a boxba látogatott 2 kör erejéig. Ezek után csendes, délutáni sétakocsikázásban fulladt ki a mezőny, pusztán a sor végéről induló Kevin Ceccon mutatott be pár látványos előzést, mialatt megpróbált előrébb jönni.

Az utolsó két kör kicsit izgalmasabb lett, Ma ment Mullerre a győzelemért, míg Michelisz Azconát szorongatta a dobogóért. Utóbbi csata több felvonásból és látványos show-elemekből is állt helyenként, ám a sorrend a kockás zászlóig nem változott.

Lynk&Co. hazai győzelem született Muller keze alatt, Ma ma egy második helynek örülhetett, és papírformán kívül, de a nagyon is formában lévő Ningbo-újonc, Azcona ért oda a harmadik helyre. Mögöttük Michelisz, Catsburg, Panis, Farfus, Kristoffersson, Langeveld, Huff, Frédéric Vervisch, Thed Björk, Yann Ehrlacher, Andy Priaulx és Nestor Girolami szereztek pontot.

A befutó további sorrendje: Jean-Karl Vernay, Kevin Ceccon, Benjamin Leuchter, Esteban Guerrieri, Mehdi Bennani, Tiago Monteiro, Gordon Shedden, Tassi Attila, Tom Coronel …

Holnap 8:15-tól élőben közvetíti az Eurosport a futamokat.

Magyar Szilvia

Comments

comments