Kihirdette versenyzőit az SLR

slrA mai napi bejelentéssel teljessé válni látszik a Citroën félgyári alakulatának, a SLR-ek a felállása 2015-re. Ma Quing Hua, akinek szerződtetését hivatalosan még nem jelentették be (de biztosra veszik), mellett Mehdi Bennani fog versenyezni Loeb csapatában.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Proteam jelentős anyagi támogatás és versenyző nélkül, de egy üres privát Hondával várhatja azt a jelentkezőt, aki ki tudja fizetni a legújabb (egy éves) privát technikát.

Nehezen valószínűsíthető, hogy a csapattulajdonos nagy befolyást gyakorolt volna a döntésre, miszerint egyik idei csapattársa, minden idők legeredményesebb kínai versenyzője, Ma Quing Hua üljön az egyik, az idei csapatától vásárolt autóba. Még kevésbé valószínűsíthető azonban, hogy a hozott tőkén kívül bármi is befolyást gyakorolt volna arra, hogy Mehdi Bennani kapja a másik autót. (Talán esetleg az anyanyelv.)

A Bennani család olyan tökéletesen formálta maga köré a kis olasz versenycsapatot, a Pro Team-et, és csinált végül is futamgyőztes versenyzőt Mehdiből, hogy nehezen volt elképzelhető a szakítás. Ugyanakkor nem feltétlenül az határozza meg egy versenyző sikerességét, hogy privát Hondában vagy privát Citroënben futja le a 2015-ös idényt…

Bárhogy is, 2015-ben az SLR egyik versenyzője biztosan: Mehdi Bennani.

Kép: SLR

Comments

comments