Kicsi a rakás! – Nyitóverseny, Makaó

Fotó: FIAWTCC.COM

A makaói nyitóverseny gyakorlatilag 2 mozzanatból állt. Az első a rajt volt, a második amikor elkezdtek “kicsi a rakás”-t játszani másfél körrel a vége előtt. Sajnos a rakás túl nagy lett (itt is, hát még a GT-mezőnyben!), így aztán ismét a piros, nem pedig a kockás zászló vetett véget a korlátok közötti ügyességi versenynek…

A tegnapi időmérő edzés eredményét elosztották a büntetésekkel (például Girolami motorcseréjével), aztán ezt megfordították, így állt össze a mai rajtsorrend, ahol végül Mehdi Bennani rajtolt az élről, Tom Coronel mellől.

Az első kör végére Bennani már majd egy másodperccel vezetett egy kiváló rajt után, mögötte Coronel, Ryo Michigami, Thed Björk, Kevin Gleason, Michelisz Norbert, Esteban Guerrieri, Rob Huff, Tom Chilton és Nick Catsburg volt a sorrend.

Az egyetlen jelentősebb csatát Gleason és Huff vívták egymással, de ahogy Kevinnek meg kellett adnia magát Michelisznek és Guerrierinek, úgy Huff és Chilton is keresztül rágta magát az amerikain. Ugyanakkor ez volt Gleason nagy szerencséje, mert nem futott bele a tömegbalesetbe. A hetedik körben Michelisz érintőre vette a falat, ettől egyből keresztbe állt a Honda, Guerrieri nem tudta lereagálni, oldalról beleszállt, Huff csak kicsit találta el az argentint, őt viszont Chilton hátulról annál inkább. A roncsok elzárták az utat, a piros zászló szinte azonnal életbe lépett.

Ki tudja miért, az ötödik és nem a hatodik kör végének állását vették alapul a végeredmény kihirdetésekor (bár sokat nem jelentett), így aztán Bennani ismét nyert, Coronel megszerezte idei első dobogóját, Michigami felállhatott melléjük, ami élete legjobb eredménye volt. Björk negyedik helye pedig azt jelentette, hogy tovább nőtt előnye az összetettben.

A verseny végeredménye

A főfutamot holnap, magyar idő szerint nagyon hajnalban, 3:30-tól közvetíti élőben mind az M4, mind pedig az Eurosport.

Magyar Szilvia

Comments

comments