Huff a WestCoast Racingnél

Az idény folyamán többször is előkerült már: Rob Huff szeretné megtalálni a módját annak, hogy Makaóban versenyezzen idén is. Nos, attól, hogy a WTCC nem látogat el oda, a Guia Race a WTCC előtt is ott volt és ott lesz utána is, igaz ugyan, hogy most a TCR rendezi szezonzáróját a Guia versenypályán.

Huff korábban is elmondta, hogy keresi a lehetőséget, hogy elindulhasson a versenyen, és hogy tudomása szerint a szerződése ezt nem zárja ki. A mai napon történt bejelentés értelmében Huff a WestCoast Racing versenyzője lesz a TCR idényzáró versenyén, Makaóban.

A brit világbajnok eddig összesen hétszer nyert az egykori portugál gyarmat utcáin, és ezzel a csapattal minden lehetősége megvan arra, hogy tovább növelje győzelmei számát a számára oly kedves pályán.

„A makaói Guia versenypálya kétségtelenül a legnagyobb kihívást jelenti azon versenypályák közül, amiken valaha is versenyeztem, és nagyon erős rekordot tartok ott. Nagyon örülök neki, hogy meghívást kaptam, hogy részt vehessek a TCR idényzáróján és biztos vagyok benne, hogy versenyképes csomagunk lesz erre az igazán egyedülálló hétvégére.

Ezen felül arra is nagyszerű lesz ez az esemény, hogy egy csapatban versenyezhessek Kevin Gleasonnal, akit protezsálok és aki már nyert idén futamot a TCR-ben. Jól fogunk szórakozni, és biztosan versenyben leszek egy újabb makaói győzelemért.”

Bár a fentiek fényében Huff egy – a JAS Motorsport által épített – Honda Civic versenyautót fog vezetni, szerződése értelmében a Lada nem támaszthat kifogást ez ellen. Azonban az a tény, hogy Rob WTCC versenyzőként ezt a TRC keretein belül teszi esetlegesen még problémát jelenthet.

Magyar Szilvia

Comments

comments