Hat Audi és további franciák és belgák csatlakoznak a WTCR mezőnyéhez

Fotó: hivatalos sajtóközlemény

Ma reggel Frederic Vevisch Facebookon tett bejelentése indította el azt a hullámot, melynek végén megtudtunk, hogy összesen hány Audi lesz a mezőnyben, ezek közül hányat visznek belga csapatok, és hányban ülnek francia vagy belga versenyzők.

A Comtoyou a legnagyobb meglepetésre nem is három, hanem négy autót fog futtatni a mezőnyben, ezekben pedig kizárólag belga vagy francia versenyzők fognak ülni. Azt már tudjuk, hogy Aurelien Panis-t és Denis Dupont-t nevezték. Ma bejelentették, hogy annak ellenére, hogy Frederic Vervisch-nek már két GT sorozatban is fix helye van, harmadik versenyzőjük ő lesz, negyediknek pedig Nathanaël Berton-t nevezték meg, aki szintén illeszkedik a nyelvi közegbe, hiszen francia.

További két Audi fog tartozni a WRT csapat alá (akik többé már szponzorációs okokból nem Leopard Racing, ha hinni lehet a pletykáknak), az ő versenyzőpárosuk a Jean-Karl Vernay és Gordon Shedden duo lesznek.

A mezőny 26 helyéből 8 csapat és 14 versenyző kilétét ismerjük. Közülük öt csapat francia vagy belga, a versenyzőknek pedig eddig összesen pont a fele tartozik ezen két ország szülöttei közé.

Magyar Szilvia

Comments

comments