Girolami váltja Rydellt

girolamiPénteken délelőtt érkezett a hivatalos sajtóközlemény, miszerint Nestor Girolami veszi át a NIKA Racingnél Rickard Rydell autóját. A hír egyelőre úgy szól, hogy az új argentin klasszis csak a Slovakiaringen és Vila Realban szorítja ki saját csapatából a betegágyból éppen visszatért svéd versenyzőt, a továbbiakról még nem született döntés.

Girolami azzal került képbe a WTCC-ben, hogy hazájában – José María López Európába költözése óta – ő a legjobb túraautó versenyző, azzal, hogy 2014-ben megnyerte a SuperTC 2000 bajnokságot egy Peugeot-val. Bár már a Hungaroringen tesztelte a Ladát, állítólag a Peugeot-val kötött szerződése nem volt kompatibilis azokkal a tervekkel, hogy az oroszoknak vezessen az év hátralévő részében.

Francois Riberio már Magyarországon elmondta, hogy mennyire szívesen látná egy WTCC-s autóban a 26 éves argentint, mert szerinte ez nagyon jót tenne a sorozatnak. Ilyen irányú szervezőmunkája most beérett: “Nestor kifejtette azon vágyát, hogy szeretne csatlakozni a WTCC-hez. Segítettünk neki egy kicsit abban, hogy tesztelhesse a Ladát a Hungaroringen Rob Huffal, de a Peugeot Argentínával életben lévő szerződése értelmében nem csatlakozhatott a Ladához a 2015-ös idény további részére. Mivel megmutatta versenyképességét a Super TC2000-ben, megpróbáltunk helyet találni neki, mert azt akartuk, hogy TC1-es autót vezessen, a legújabb specifikációkkal, hogy egyenlő esélyekkel tudjon versenyezni a többi Honda versenyzővel. Csak a NIKA tudta ezt felajánlani, Rickard Rydell autójával. Amikor még nem volt biztos, hogy Rickard mikorra épül fel, megkerestük Nicklas Karlssont az ajánlatunkkal, habár most természetesen nagyon örülünk neki, hogy Rickard újra versenyképes. Az EEL-nél mindenki nagyon boldog, hogy üdvözölhetünk egy második argentin csúcsversenyzőt a WTCC-ben, és négy Hondát láthatunk a rajtrácson. Biztos vagyok benne, hogy Nestor jót tesz majd a WTCC-nek.”

Nicklas Karlsson, a NIKA vezetője hozzátette: “Szeretnénk köszönetet mondani Rickardnak, hogy megengedte, hogy Nestor vezesse az autóját néhány hétvégén, különösen azért, mert a betegsége miatt nem fog tudni részt venni minden versenyen. Ez sosem könnyű egy versenyzőnek, de Rickard megérti, hogy milyen fontos a csapatunknak, hogy megadjuk ezt a lehetőséget egy érkező versenyzőnek és mi nagyon is értékeljük ezt. Emellett arra is megvan a lehetőségünk, hogy kiértékeljük a megvalósíthatóságát egy kétautós csapatnak. Rickard vissza fog térni Franciaországban.”

Bár Rydell maga nem szólelt meg az ügyben, valóban nem könnyű egyetlen versenyzőnek sem, ha ilyen szituáció elé állítják, különösen nem akkor, ha egy ilyen súlyos betegség után éppen visszatérőben van.

Rickard Rydell a Slovakiaringen ünnepelte volna 100. WTCC rajtját.

Magyar Szilvia

Comments

comments