Gary Paffett mindent vitt szombaton

Fotó: Schneider Erika

A brit pilóta klasszikus mesterhármast ért el a zandvoorti hétvége szombati napján: pole pozícióból indulva egészen a győzelemig menetelt, és a leggyorsabb kört is ő húzta be.

Gary Paffett ezzel a diadallal nemcsak megerősítette a helyét a bajnokságban, hanem a futamgyőzelmek számát tekintve utolérte a svéd Mattias Ekströmöt, immár mindkettejük neve mellett 23 győzelem áll. A nívós listán csak Bernd Schneider (43 elsőség) és Klaus Ludwig (37) előzi meg őket.

Ám nem csak Gary Paffett ünnepelhetett, hanem a komplett Mercedes AMG DTM alakulat, hisz az első négy helyen Mercedes végzett Paul di Resta, Lucas Auer és Pascal Wehrlein sorrendben. A helyi hős, audis Robin Frijns eddigi legjobb DTM-es eredményével ötödikként látta meg a célvonalat, Timo Glockot hatodikként intették le, ezzel ő lett a legjobb BMW pilóta.

„Nagyon megérdemeltük már ezt a sikert” – örvendezett Gary Paffett a verseny után. „Jól kaptam el a rajtot és utána kézben tudtam tartani a versenyt is. A boxkiállásunk is nagyon jól sikerült. És bár remek érzés a maximális 28 pontot begyűjteni, a vasárnapi napon ezt nem várhatjuk el megint. A DTM-ben ez sosem egyszerű.”

Ezt tudja a csapattárs, Paul di Resta is. Harmadik helyről rajtolva végül másodikként érte a kockás zászló. Elégedetten nyilatkozott a versenyt követően: „Nagyon fontos, hogy az ember kiegyensúlyozott teljesítményt mutasson. Év végén ez majd nagyon sokat fog számítani.” Di Resta amúgy az egyetlen pilóta az idei szezonban, aki minden versenyén pontot tudott szerezni.

A 2017-es bajnok, René Rast sajnos megszenvedte a verseny végét. Elég rizikós boxtaktikát választott, sokáig kint maradt, ám ez nem bizonyult kifizetődőnek. Ugyanis Nico Müller kicsúszása miatt be kellett küldeni a biztonsági autót, ezzel Rast előnye eltűnt. „Nagyon idegesítő – mondta Rast – hisz egy top 5 helyezés simán kinézett nekem mára. Megvolt a sebességünk is, tartani tudtam a tempót az elöl haladókkal. Holnap teszek egy újabb próbát.”

A bajnokságban továbbra is Gary Paffett áll az élen, Paul di Resta és Timo Glock követik őt. Vasárnap 13:30-kor folytatódik a küzdelem.

A verseny teljes végeredménye

null

null

Schneider Erika

Comments

comments