Francia időmérő

loeb franciaEseménytelen, normál mederben zajló időmérő edzést láthattunk szombaton délután a franciaországi Paul Ricard pályáról. Gabriele Tarquini és Yvan Muller visszakapta az autóját, rendesen összerakva, Tom Coronel pedig új állást kapott a hétvégére: kommentátor lett az Eurosportnál.

A Q1-ből továbbjutott a három Citroën, a négy Honda, Hugo Valente, Tom Chilton, Dušan Borković, Gianni Morbidelli és René Münnich. Sajnos a Lada továbbra is versenyképtelen: Rob Huffnak csak nem volt meg a sebessége a Q2-höz, de James Thompson alatt szimplán megállt az autó, Mikhail Kozlovskij bal első kereke pedig egyszerűen (minden különösebb látható külső hatás nélkül) kitörött… Huff néhány napja megosztott egy képet a Facebookon az új autójáról. Egy ismerőse alá írta a következő kommentet: “Az autó nagyon jól néz ki. Működni mikor fog?”

A Q2-ben Michelisz Norbert a hatodik helyen végzett, bár váltóproblémái miatt nem indulhatott el újabb gyors körre. A három Citroën mellett Tarquini és Valente jutott a Q3-ba, ahol Sebastien Loeb végzett Jose María Lopez és Yvan Muller előtt. Tarquini a negyedik, Valente az ötödik helyről rajtolhat holnap az első versenyen. A második versenyen Tiago Monteiro indul majd az élről, mögüle Gianni Morbidelli, Borković, Cilton és Michelisz vág neki a futamnak.

A holnapi versenyeket a Eurosport élőben közvetíti, az elsőt 13:00-tól, a másodikat 17:00-tól. Akinek van angol nyelvű Eurosportja, szakértő-kommentátorként továbbra is Tom Coronelt hallgathatja.

Q1 eredménye

Q2 eredménye

Q3 eredménye

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments