Egy üzlet, ha egyszer beindul…

Fotó: Schneider Erika

Gary Paffett 1.784 napot várt legutóbbi, hockenheimi győzelmére, ám most nem kellett ennyi időnek eltelnie ahhoz, hogy ismét felállhasson a dobogó legfelső fokára.

A vasárnapi futam szinte eseménytelenül zajlott, inkább a taktika és a boxkiállások üteme határozta meg a verseny képét, mintsem a látványos párharcok és bevállalós előzések. Az újonc Philipp Eng indult a pole pozícióból, a rajtrácson úgy nyilatkozott, nagyon szeretné megszerezni az első győzelmét is a DTM-ben. A rajtja jól sikerült, ám a harmadik helyről induló Paffett hamar megelőzte őt, s a kockás zászlóig ki sem adta a kezéből a vezetést.

„Felment azért a pulzusom, de nem annyira, mint Hockenheimban. Hihetetlenül jól indul ez az év, biztos vagyok benne, hogy a szezon is izgalmas lesz” – mondta Paffett a verseny után.

A brit mögött Marco Wittmann végzett másodikként, a dobogósok létszámát a visszatérő Pascal Wehrlein tette teljessé. Annak ellenére, hogy Wittmann végül nem tudta megszerezni a győzelmet, elégedett volt az eredményével: „Reménykedtem benne, hogy el tudom kapni Garyt, amikor a vége felé hibázott, de mégsem volt elég ahhoz, hogy utolérjem. Örülök ennek a második helynek, hisz itt a Lausitzringen még sosem sikerült dobogóra állnom.”

2015 DTM bajnoka is elégedetten nyilatkozott: „Egyre jobban érzem magam az autóban, jó irányban haladunk.”

Jamie Green szombati balesete után a szerelői hajnali 5-ig dolgoztak az autón, hogy el tudjon indulni vasárnap. A brit végül hatodikként futott be, pedig a 16. helyről rajtolt, lelkesen beszélt a verseny után: „Baromi jó volt! Természetesen rengeteg munkánk van még, de az önbizalmamnak nagyon jót tett ez a hatodik hely. Kockáztattunk azzal, hogy már a második körben letudtuk a kötelező kiállást,  de végül kifizetődött a taktikánk. Jól bírták a gumik az iramot.”

Még mindig Timo Glock vezet a bajnokságban, ám már csak egyetlen ponttal áll a második helyezett Gary Paffet előtt. A következő versenyhétvége június 1-én kezdődik a Hungaroringen, ahonnan majd a helyszínről, és exkluzív anyaggal jelentkezünk.

A vasárnapi, lausitzringi verseny teljes eredménye:

 1. Gary Paffett HWA Mercedes
 2. Marco Wittmann RMG BMW
 3. Pascal Wehrlein HWA Mercedes
 4. Paul Di Resta HWA Mercedes
 5. Timo Glock RMR BMW
 6. Jamie Green Rosberg Audi
 7. Philipp Eng RMR BMW
 8. Mike Rockenfeller Phoenix Audi
 9. Joel Eriksson RBM BMW
 10. Robin Frijns Abt Audi
 11. Edoardo Mortara HWA Mercedes
 12. Daniel Juncadella HWA Mercedes
 13. Loic Duval Phoenix Audi
 14. Lucas Auer HWA Mercedes
 15. Bruno Spengler RBM BMW
 16. Augusto Farfus RMG BMW
 17. Nico Muller Abt Audi

A bajnokság állása:

 1. Timo Glock 72
 2. Gary Paffett 71
 3. Pascal Wehrlein 39
 4. Edoardo Mortara 37
 5. Lucas Auer 33
 6. Paul Di Resta 28
 7. Marco Wittmann 26
 8. Philipp Eng 26
 9. Bruno Spengler 23
 10. Mike Rockenfeller 22
 11. Joel Eriksson 15
 12. Loic Duval 11
 13. René Rast 10
 14. Jamie Green 8
 15. Daniel Juncadella 4
 16. Augusto Farfus 2
 17. Robin Frijns 1

Schneider Erika

Comments

comments