Dylan O’Keeffe, az idei első WTCR szabadkártyás

Fotó: TCR Australia

Fény derült a 2020-as szezon első szabadkártyására: Dylan O’Keeffe első ausztrálként mutatkozik be a WTCR-ben. Mint az logikusan várható volt, a Renault ausztrál üdvöskéje nem egyetlen tesztnap miatt repülte át a fél világot…

Múlt héten vált véglegessé a túraautó-világkupa állandó mezőnye az idei szezonra, miután a Vuković Motorsport bejelentette, egy Renault-val és a TCR Európa-kupában már kipróbált Jack Younggal beszáll. A TCR sajtóirodájának vasárnapi esti közléséből kiderült, csakugyan a svájci csapat egy szabadkártyást is indít a most hétvégén esedékes, zolderi nyitányon, Vukovićék az ausztrál Dylan O’Keeffe-vel is indítanak egy Mégane TCR-t. A 22 éves pilóta egyébként az ausztrál TCR-sorozatban fog versenyezni, ugyanúgy egy Renault-val, csak a Garry Rogers Motorsport színeiben.

„Elég hihetetlen, hogy összejött ez a lehetőség a WTCR-ben, főleg a COVID-19 okozta körülményeket figyelembe véve. Rendkívül hálás vagyok a Vuković Motorsportnak, amiért lehetőséget adtak nekem ahhoz, hogy az autójukkal versenyezzek” – fogalmazott a világkupa első ausztrál résztvevője, O’Keeffe a beugrás kapcsán. – „Továbbra is az ausztrál TCR-re fókuszálok majd a Garry Rogers Motorsporttal, viszont a szezont legalább októberig felfüggesztették, ami lehetőséget adott nekem arra, hogy a tengerentúlra utazzak, majd visszatéréskor a szükséges karanténprotokollhoz tartsam magamat.”

„Örömünkre szolgál, hogy Dylan ül az egyik autónkba WTCR-programunk első hétvégéjén. Mint arra számítottunk, Dylan remek munkát végzett a tesztnap során, értékes visszajelzéssel szolgált. Már alig várjuk, hogy lássuk más WTCR-pilótákkal kerék a keréken küzdelmekben” – tette hozzá Milenko Vuković, a svájci gárda szerb alapítója és tulajdonosa.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments