Ifjú versenyzővel száll harcba a WTCR-ben a Vukovic Motorsport

Fotó: Jakob Ebrey Photography

Ma délután a WTCR sajtóirodájától kapott közlemény arról tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a Vukovic Motorsport a világkupában indul 2020-ban, egyautós alakulatként. A csapat versenyzője Jack Young lesz.

Mint az várható volt az előzmények alapján, a svájci csapat valóban a WTCR-re nyergelt át 2020-ra. Milenko Vukovic, szerb származású svájci csapattulajdonos elmondása szerint a teljesen európai versenynaptár és az újranyitott nevezési lehetőség miatt gyakorlatilag kihagyhatatlan volt a lépés. Vukovic abban is bízik, hogy 18 éves, belfasti származású versenyzőjük képes lesz felvenni az élmezőnnyel a versenyt.

A Renault által jóváhagyott, de anyagilag nem támogatott TCR fejlesztési program évek óta a svájci alakulatnál van. Tavaly a TCR Europe-ban indultak, eleinte John Filippivel. Amikor a korzikai kijelentette, hogy többé nem óhajt velük versenyezni, akkor – egy futam kihagyása után – a csapat Jack Youngot ültette az autóba. Barcelonában az ifjú brit mindenkit lenyűgözött, ugyanakkor a szezonzáróra nem maradhatott, mert az ütközött saját versenyprogramjának egyik hétvégéjével.

A csapat sokáig készült a TCR Europe-ra 2020-ra, megpróbáltak verseny- és fizetőképes pilótát találni Young mellé, egy kétautós felálláshoz, több nagy nevet is segítségül hívtak a tesztjeikre (legutóbb Dylan O’Keefee-t reptették át Ausztráliából, de februárban még francia segítséget is kaptak), jobb teljesítményűre cserélték a motort és a karosszériát is továbbfejlesztették. Aztán bejelentést is tettek a Covid-19 járvány előtt, hogy két autóval fognak részt venni a TCR EU-ban, de a járvány után teljesen eltűntek, és természetesen az Európa-kupa idénynyitóján sem jelentek meg.

Jack Young tehetségét egyetlen hétvége eredményeiből nehéz megítélni, mindenesetre ígéretesnek tűnik, szponzorai pedig képesek finanszírozni a csapat (egyébként igencsak csökkentett) költségvetését. Továbbá koránál fogva részt vehet a Rookie kupában is.

Minden bizonnyal az utolsó bejelentést olvastuk állandó csapatról és versenyzőről a WTCR 2020-as mezőnyében. Az idény szeptember 10-én tesztnappal, 11-től pedig az első versenyhétvégével indul.

Magyar Szilvia

Comments

comments