Ausztria helyett Belgiumban nyit a WTCR idény

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Már kezdődik, pedig még el sem kezdődött! Igen, még el sem kezdődött a WTCR idénye, már változtatni kellett a legelső helyszínen. A Salzburgring helyett Zolder ad majd otthont a kevesebb mint két hét múlva esedékes (szeptember 11-12) idénynyitónak, sőt a tesztnapot is ott tartják, szeptember 10-én, mindent zárt kapuk mögött. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy 2020-ban is lesz TCR Europe és WTCR közös helyszínű futam.

A ma este küldött sajtóinformáció szerint a szervezők nem azért döntöttek így, mert Ausztria lezárta vagy esetleg a közeljövőben lezárná határait. A döntést azzal indokolják, hogy bizonyos versenyzőik és csapattagok olyan utazási korlátozások alá esnek, melyek jelenleg hatályosak Ausztriában, és biztosítani szeretnék, hogy minden csapat minden tagja jelen lehessen a versenyen. Továbbá a pálya vezetősége is jelezte, hogy amennyiben lehetséges, szeretnének eltekinteni a rendezvény megtartásától.

A szervezők az FIA és a helyi egészségügyi hatóságok bevonásával igyekeznek a legbiztonságosabban megrendezni a futamokat. A teljes programot és további információkat később tudnak nyilvánosságra hozni.

Magyar Szilvia

Comments

comments