DTM: Wittmann jött, látott és győzött!

WittmannA DTM mezőnyét napos, de kissé hűvös idő fogadta a verseny napján. A levegő hőmérséklete 21.5 fok volt, bár a felhők szerencsére elvonultak a pálya fölül. A rajtot követően a poleból induló Wittmann meg tudta tartani a vezető helyét, míg Felix da Costa feljött a harmadik helyre az ötödikről, Glock pedig megtartotta a második pozíciót.

Az élen álló hármastól némileg lemaradva Molina érkezett, a lemaradása 3.3 másodperc volt már az első kör végére Wittmannhoz képest. Nem úszta meg a rajtot ilyen szerencsésen Gary Paffett, aki kipördült és a mezőnnyel szemben találta magát az első kanyar után.

A második kör végére Farfus is visszaesett a huszadik helyre. Az élen álló hármas viszonylag hamar elhúzott a mezőnytől, de a középmezőnyben és a hátsóbb traktusban élénk csata folyt a pozíciókért. A nyolcadik kör végére Wittmann, Glock, Felix da Costa, Molina, Mortara, Rockenfeller, Wickens, Tomczyk, Scheider és Di Resta alkották a pontszerzők táborát.

A 11. körben Scheider versenye is véget ért, majdnem a gumifalba csapódott, míg Molina egyre inkább felzárkózott Felix da Costára, 0.3 másodpercre közelítette meg a portugált. Később Hand Di Resta mellett ment el, aki ezzel visszacsúszott a tizedik helyre, Molina pedig végül megelőzte Felix da Costát, így a portugál a negyedik helyen autózott tovább, de Mortara is kb. 2 kör alatt 0.4-es távolságra közelítette meg a bmw-s versenyzőt.

A 16. körben végül Mortara is elment Felix da Costa mellett, akinek valószínűsíthetően valamilyen problémája volt. Míg versenytársai 1.39 környéki időket autóztak, addig a portugál legjobb ideje 1.41.592 volt azon időszak során, a 17. körben fel is kereste a boxutcát egy kerékcserére, ezzel a hetedik helyre csúszott vissza.

Ezután nem sokkal az élmezőnyből is egyre többen mentek be a boxba kerékcserére, a huszadik kör végére az első hét helyezett már mindannyian lecserélték a kerekeiket. Ahogy az új abroncsokat egyre inkább működésre bírták, a következő sorrend alakult ki az élen: Wittmann, Molina, Glock, Mortara, Felix da Costa, Rockenfeller, Wickens, Spengler, Martin, Tomczyk tartoztak a pontszerzők közé, míg Paffett és Scheider adták fel a futamot.

A 22. körben Glock és Mortara is egymásra talált: a német versenyző akkor a harmadik helyen autózott, míg Mortara egyre inkább felzárkózott rá és meg akarta előzni a bmw-s pilótát. Emiatt féktávon kicsit meglökte hátulról Glockot, aki emiatt lesodródott az ideális kanyarívről és Mortara elment mellette.

Két kanyarral később azonban Glock visszaszerezte a helyét, de nem sokáig, Mortara ezúttal oldalról ment bele illetve el mellette. Ezután némileg csillapodtak a kedélyek, egészen addig, amíg a 27. körben Glock meg nem próbálkozott Mortara visszaelőzésével. A német versenyző 0.568 másodpercre közelítette meg a svájci versenyzőt, viszont Glockra saját csapattársa, Felix da Costa kezdett felzárkózni, mintegy 0.7 másodpercre közelítette meg bmw-s csapattársát.

A 33. körben Glock megpróbálkozott Mortara megelőzésével, de a svájci pilóta elsőre, másodikra és harmadikra is visszaverte a támadást, ráadásul Felix da Costa is 0.514 másodperce csökkente a lemaradását hozzá képest. Eközben Wittmann első helyét senki sem zavartatta, a bmw-s pilóta 4.9 másodpercnyi előnnyel vezetett a második helyen haladó Molinával szemben.

A 36. körre 5 autóból álló boly alakult ki, melynek élén Mortara állt, de Glockot, Felix da Costát, Rockenfellert és Spenglert sem sok választotta el egymástól és Mortaratól. A 38. körben Spengler elment Felix da Costa mellett, ahogy Spengler is – aki végül Glockon is áthámozta magát. Ezután a portugál versenyző egészen a kilencedik helyre esett vissza, de csapattársa is a hetedik helyig csúszott.

A kockás zászló végül Wittmannt intette le az első helyen, mögötte 6.6 másodperces lemaradással Molina lett a második, a dobogó legalsó foka pedig Spengleré lett. A további pontszerző helyeken Mortara, Tambay, Martin, Green, Felix da Costa, Ekström és Rockenfeller végzett. Glock végül kiejtette magát a pontszerző helyekről, mivel ugyanúgy támadt az audis Müllerre, ahogy korábban rá Mortara, így mindkettejük versenyét tönkretette. Igaz, Müller még be tudott futni a 12. helyen, Glock pedig a 19-en.

A teljes eredménylista ITT megtekinthető.

Fotó: DTM Media

Comments

comments