DTM: Wehrlein győzött, Wittmann a bajnok!

lausitzringA DTM idei nyolcadik futama két dologról marad emlékezetes. A Lausitzringen rendezett versenyen Marco Wittmann, a BMW versenyzője bebiztosította idei bajnoki címét, illetve a Mercedes-Benz 19 éves versenyzője, Pascal Wehrlein megszerezte élete első győzelmét a szériában, ezzel ő minden idők legifjabb futamgyőztese a sorozat történetében.

Wittmann sem tartozik az idős bajnokok közé, a BMW klasszisa mindössze 24 éves, és elég volt csupán a hatodik helyen célba érnie ahhoz, hogy már matematikailag behozhatatlan előnnyel a 2014-es bajnoki cím büszke tulajdonosa lehessen.

Az 52 körös, eseménydús versenyen ugyan Wehrlein rajtolt az élről, ám nemhogy nem vezetett végig, de egy kicsúszásnál még 2 másodperc hátrányt is összeszedett. Gyakori volt a lökdösődés, és csak úgy röpködtek a büntetések, többek között ennek is volt köszönhető, hogy gyakran cserélődött a sorrend, valamint sok volt a kieső is.

Végül az ifjú Wehrlein győzött Vietoris és Scheider előtt, mögöttük a további pontszerző helyeken Juncadella, Wickens, Wittmann, Farfus, Tomczyk, Molina és Rockenfeller ért célba.

A hónap utolsó hétvégéjén Zandvoortba látogat a mezőny, majd október 19-én Hockenheimben zárják az idényt. Ám függetlenül a még hátralévő két verseny végeredményétől Marco Wittmann a DTM 2014-es bajnoka, mivel 69 ponttal vezet az összesítettben második Christian Vietoris előtt.

“Rendkívül boldog vagyok. A tény, hogy Marco ennyire gyors és konzisztens volt már a második évében, egy nagyszerű eredmény. Nem elfelejtendő, hogy idén új autóink vannak. Mindenki óriási munkát végzett, de még hátravan két cím, amit megnyerhetünk, szóval folytatjuk!”­ – mondta Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.

A lausitzringi verseny végeredménye.

Magyar Szilvia

Fotó: DTM.com

Comments

comments