Biztos: nem lesz futam Sonomában

sonoma dobogóNéhány napja vetettek fel egy fontos hírt, végleges megerősítésére azonban a Touring Car Times szerint csak most került sor: a WTCC sonomai (USA) futamát törölték, logisztikai problémák miatt.

Mivel a teherhajók már nem a megszokott menetrend szerint járnak, így előfordulhatna, hogy ha megrendezik a versenyt Sonomában, az autók a csapatok felszerelésével együtt lekésnék a saját versenyüket Kínában.

Az USA-beli pályának amúgy is hároméves szerződése volt a WTCC-vel, és ebből a kontraktusból ez lett volna az utolsó futam, de minthogy sem a Citroennek sem a Ladának nincs piaca az Egyesült Államokban, várhatóan ez a szerződés amúgy sem kerülhetett volna meghosszabbításra.

A kiírt fordulókat nem törlik a versenynaptárból, egy másik kínai pályára helyezik át őket. A TCT szerint a pálya még nem ismert, más források tudni vélik a pontos helyszínt. A hivatalos honlapon nem közöltek információt erről. Akárhogy is: ezzel a WTCC lesz az első olyan FIA sorozat, melynek egy idényben 3 futama van Kínában, és összesen négy Ázsiában.

Comments

comments

Tags:  , ,