Bennani, Taoufik és Florian Briché a TCR EU-ban

Fotó: Jean Michel Le Meur / DPPI

Az elmúlt két hétben már csak a kérdőjelek helyére vártuk a bejelentéseket a TCR Europe sorozatában. A Comtoyou 2-3 helyet igyekezett megtölteni, a JSB egy harmadik autóra kereste a költségvetést. Ma megérkeztek a régen várt információk.

A Comtoyou üres autóit két marokkói, a WTCC/R-ből jól ismert Mehdi Bennani és ifjú honfitársa, Sami Taoufik fogják betölteni. A 20 éves Taoufik már tavaly is szerepelt a Comtoyou színeiben a TCR Germany-ban, illetve a TCR EU monzai szezonzáróján is feltűnt, mérsékelt sikerrel. Bennanit senkinek nem kell bemutatni, idén két ifjú csapattársát fogja jó tanácsokkal ellátni, amellett, hogy vezetni és nyerni is szeretne.

Florian Briché a JSB csapatvezetőjének, Juliennek legidősebb fia. A 22 éves francia idei 308 kupás terveit a Covid-19 alaposan aláásta (gyakorlatilag törölték a sorozatot), így megpróbálták előteremteni a költségvetést arra, hogy tudjon indulni a TCR EU-ban apja régi autójával. Egyelőre csak a Paul Ricardra nevezték. Tehetsége (melyet eddig a 208-as és 308-as kupákban villogtatott), kitartása, szorgalma és mosolya az apjáé, de a nagyok között még csak a szárnyait bontogatja.

Ezzel minden bizonnyal a bejelentések végére értünk, és az is nyilvánossá vált, hogy Aurélien Comte számára a Peugeot a továbbiakban nem biztosít versenyzési lehetőséget. (Erről részletesen egy későbbi cikkben írunk majd.)

Magyar Szilvia

Comments

comments