Bejelentés-özön

Kép: Tom Coronel hivatalos oldala

Várható volt, hogy a barcelonai teszt- és médianap kapcsán megélénkülnek a csapatok, megnyílnak a csatornák, és elárasztanak minket a hírek. Így is történik, immár 24 órája szakadatlanul kapjuk az információkat.

Egyelőre négy örömteli hírünk van. Az elsőről bizonyára mindenki tud: Michelisz Norbert döntésre jutott. Csak még nem árulta el, hogy milyenre. A holnapi sajtótájékoztatón várjuk erre a választ, és minden bizonnyal meg is fogjuk kapni.

Azon spekulációk lezárásaképpen, hogy Yves Matton tavalyi kijelentése – miszerint Ma Quing Hua megérdemli, hogy egy egész évre kapjon egy autót – azt jelenti, hogy benyomják az SLR-hez, ma megjött a Citroën válasza. Déltájban kaptuk a sajtóközleményt, hogy a csapat – mármint a nagy, gyári Citroën csapat és nem az SLR – indít egy negyedik autót a kis kínaival a volán mögött, az egész 2015-ös idényre. Ebből aztán az következik, hogy nem tudjuk, ki lesz az SLR-nél Bennani csapattársa, de négy gyári Citroën lesz a mezőnyben.

Stefano D’Aste visszatér! Bár az a hír járta, hogy Münnich inkább megszabadulna a második autójától anyagi okok miatt, a mai naptól bizonyos: az extravagáns overáljairól híres olasz a Münnich Motorsporttal és régi jó csapatfőnökével, Dominik Greinerrel vág neki 2015-nek, de egyelőre csak az első 8 versenyre van szerződése.

És a mai utolsó, ám talán legörömtelibb hír: Tom Coronel is bejelentette: sikerül a ROAL-nál maradnia, mert az utolsó pillanatban a DHL-nek köszönhetően összeszedte a pénzt, ami az idényhez szükséges. Az autó szép sárga lesz, és némileg módosul az “Eat my dust!” felirat is, de a legfontosabb, hogy a mezőny egyik legnépszerűbb versenyzője 2015-ben is velünk lesz.

Mivel a holnapi napon további bejelentések tömkelege várható, és minderre egy emberünk van, aki pedig Barcelonában, a helyszínen követi figyelemmel mindezt, kérjük az olvasók szíves türelmét és megértését, estére mindent tisztán fogunk látni, és igyekszünk mindenről időben beszámolni.

Comments

comments