Az Alfa Romeo jön, a Yokohama marad

Fotó: TCR Official

Az FIA a hétvége folyamán sajtóközleményben számolt be arról, hogy a WTCR két szezonjára a Yokohama és a Panta lesz a gumiabroncs és az üzemanyag beszállító. Mint azt sokan tudni vélték már korábban, a Romeo Ferrari is bejelentést tett ma délben: a WTCR-ben indulnak 2018-ban.

Az Alfa Romeo csapata Michela Cerruti vezetésével két TCR International szezon után került az elé a válaszút elé, ami elé az összes többi TCR csapat: a sorozatuk megszűnt, ezért vagy felfelé, vagy lefelé kellett váltaniuk: sem a döntést sem a bejelentést nem kapkodták el, azonban, ha már ekkora fejlesztési munkát öltek bele a programba, a Romeo Ferrari úgy döntött, hogy nevezi a csapatot a WTCR-be. A csapat nem hozta nyilvánosságra, hogy hány autóval indulnának, és azt sem, hogy a minimálisan kötelező két autóba kit fognak beültetni versenyzőként, valamint az sem tisztázott, hogy a tavaly GE Force néven üzemelő alakulat idén milyen fedőnévvel fut majd. A Serbiaring tudni véli, hogy a tavalyi versenyzőkkel indulnak, vagyis Dusan Borkovic-csal és Davit Kajaiával, de ezek csak találgatások.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük autóink nevezését a WTCR-be. Csapatunk számára ez egy nagy előrelépés, mivel kétszezonnyi TCR International után egy FIA sorozatba kerültünk. A TCR autók bevezetése minden bizonnyal növeli a versenyt és a show-t a pályán, egy olyan sorozatban, mely mindig nagyszámú nézőt vonzott” – mondta Michela Cerruti a csapat sajtóközleményében.

Az Alfák indulásával a megerősített és bejelentett autók száma legalább nyolcra nőtt a rajtrácson, azonban versenyzőből még mindig csak négyet ismerünk.

Magyar Szilvia

Comments

comments