A Team Mulsanne választottja: Jean-Karl Vernay

Fotó: Alfa Romeo

Az Alfa Romeo Giuliettákat futtató Team Mulsanne a hosszú hétvége előtt jelentette be, hogy egy autóval visszatér a WTCR-be. Azt ígérték, ma hozzák majd nyilvánosságra választott versenyzőjük nevét.

Amikor a nyáron kijött a WTCR új, teljesen európai versenynaptára, illetve nyilvánosságra hozta a sorozat, hogy továbbra is várnak csökkentett nevezési díjjal egyautós csapatokat, pár nap múlva Michela Cerruti már a Motorsport.com olasz oldalán nyilatkozta, hogy visszajönnének. Igazából az Alfa el sem hagyta egy pillanatra sem a WTCR-t… Az eredetileg tervezett kivonulás célja az volt, hogy teljesen az elektromos versenyzésre tudjanak koncentrálni, most azonban meggondolták magukat, mivel a költségek módosultak.

Már az interjúban, majd utána személyes beszélgetésben is leszögezte Cerruti, hogy a csapatnak megfelelő anyagi háttérrel rendelkező és ugyanakkor jó versenyzőre van szüksége, mivel nagyobb beruházást a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak kivitelezni. Viszont, ha már egyszer a nyakukon maradtak az autóik, szeretnék kihasználni őket. Az újranyitott nevezés ugyan csak egy állandó autóra adott lehetőséget a csapatnak, mégis rengeteg ülés nélkül maradt versenyző kereste meg őket.

A mai sajtóközleményből végül kiderült, hogy a csapat Jean-Karl Vernay-nak szavazott bizalmat. Ebben a döntésben természetesen az is közrejátszott, hogy a francia, amellett, hogy jó eredményei vannak, egyben anyagi háttérrel is rendelkezik. A 2017-es TCR International győztese az Audi kivonulásával került ki a WTCR-ből, majd kötött szerződést GT futamokban történő szereplésre (ugyancsak Audival). Azonban a szezont mégsem kezdte el az adott GT-sorozatban, inkább felhívta az Alfa Romeót…

Én tudom, hogy megígértem a teljes történetet arról, hogy hová tűnt Aurélien Comte, de ezt a versenyző és az azonos márkával futó társai védelmében nem áll módomban publikálni. Mindazonáltal a Peugeot anyagi okokra hivatkozva, május legvégén közölte Comte-tal, hogy a továbbiakban nem tudják finanszírozni a versenyprogramját. A késői információ miatt az ifjú franciának az Alfa Romeo maradt az egyetlen esélye. Michela Cerruti elmondása szerint több nagyszerű versenyzővel is tárgyaltak, köztük vele is, de (nyilvánvalóan ugyancsak szponzorációs okok miatt) nem tudtak Comte számára versenyzőülést biztosítani.

Magyar Szilvia

Comments

comments