Aueré a szezonnyitó Hockenheimben

Fotó: DTM Official

Fotó: DTM Official

Elsőrangú versenyt láthattak a DTM rajongók a Baden-Würtenberg-i Hockenheimban, ami Lucas Auer győzelmével zárult. A pole-ból induló osztrák egészen a kockás zászlóig meg tudta védeni a pozícióját, így a rajt-cél egyenesben elsőként intették le.  A 36 körös, rendkívül izgalmas, számos előzéssel, csatával és különböző stratégiákkal tarkított versenyben Timo Glock (BMW) végzett a második helyen. A harmadik helyet az a Mike Rockenfeller (Audi) szerezte meg, aki a balszerencsésen alakult időmérő után csak a 16. helyről tudott elrajtolni.

Auer második DTM győzelméhez vezető út nem volt egy sétagalopp. „Őrületes menet volt, de nagyon boldog vagyok” – mondta a verseny után. „Volt egy előre megbeszélt stratégiánk, de rádiózás nélkül nagyon nehéz volt megvalósítani. Teljes mértékben magamra voltam utalva. Tudtam, hogy ha Glock mindkét támadását ki tudom védeni, akkor van esélyem.” A 22 éves versenyző pedig kihasználta az alkalmat és begyűjtötte pályafutása második DTM sikerét.

A hockenheimi versenyhétvége eseményein azonnal meglátszottak a szabályváltoztatások jótékony hatásai. A megemelt motorteljesítmény, a megváltoztatott aerodinamika, az új slick gumik, a melegítőpaplanok betiltása és a boxkiállás szabályai mind-mind hozzájárultak egy olyan versenyhez, ami az utolsó pillanatig izgalmas maradt. Amíg Auer és Glock az első sorból rajtolva harcoltak egymással, addig Mike Rockenfeller és a végül ötödik helyen végző audis Mattias Ekström is több, mint tíz helyet javítottak – és mindezt eltérő stratégiával. Rockenfeller nagyon korán, már a kilencedik körben kijött a boxba kereket cserélni, míg a márkatárs Ekström a 25. körben, utolsó előttiként érkezett a kiállására. Mindkét stratégia sikeresnek bizonyult.

Edoardo Mortara, aki az első versenyét teljesítette a Mercedes-AMG-vel, a negyedik helyen zárt, René Rast az Audival Ekström mögött, a hatodik lett. Az első tíz közé befért még Gary Paffett, Paul di Resta, Nico Müller és a címvédő Marco Wittmann.

A bajnokságot jelenleg Lucas Auer vezeti, aki kihozta a maximális pontszámot a szombati napból: a pole-ért járó 3 ponttal 28-nál tart, mögötte Timo Glock áll 18, illetve Mike Rockenfeller 15 ponttal.

 Forrás: DTM hivatalos sajtóközlemény

Fordította: Schneider Erika

Comments

comments