A szomszéd srácnak új Hondája van!

Dusan is a Honda család része most már.

 

Dusan Borkovic ma üléspróbán járt. Néhány napja tették közzé a hírt: a nagyra nőtt szomszéd srác a Proteamnél folytatja, Bennani megüresedett Hondája találta meg személyében az új versenyzőt.

Abban biztosak lehettünk eddig is, hogy Borkovic bizonyított a szponzorainak és a szerb kormánynak, aki teljes vállszélességgel áll mögötte, így lesz autója 2015-ben is. Ám a szerb nem feltétlenül a Campos Chevijével képzelte el a folytatást, és Bennani távoztával a Proteam ott maradt egy üres Hondával, amivel Dusan mindig is versenyezni akart.

“Nagyon hálás vagyok a Campos Racingnek az együttműködésünkért a debütáló évemben, amikor karrierem legjobb eredményét értem el azzal, hogy másodiknak futottam be Japánban. A JAS-sal és a Proteammel együtt gyorsan megtanulok majd minden lehetséges dolgot a Hondáról és részt tudok venni a szezon előtti teszten. A legfontosabb dolog, hogy belefértem az autóba a magam 207 cm-ével, de azt hiszem, építeniük kellene egy nagyobb cockpitet az én méretemre!

Mindig is Hondával szerettem volna versenyezni a márka elképesztő versenymúltja miatt. Ezért aztán igazán örülök, és alig várom, hogy vezethessem az új autómat. Remélem, jó eredményeim lesznek…”

Borkovic még köszönetet mondott szponzorainak is. A mai napon pedig üléspróbán járt, a mellékelt videón látható eredménnyel. A kérdés csak az, hogy ha kiszállni is eddig tart majd neki, vajon mennyire fog abba belekötni az FIA, hiszen bizonyos biztonsági okokból meghatározott, hogy milyen gyorsan kell tudni elhagyni az autót…

Szöveg: Magyar Szilvia

Fotó és Videó: Dusan Borkovic hivatalos Facebook oldala

Comments

comments