A Hyundaiok domináltak a Hungaroringen

Fotó: Magyar Szilvia

A szabadedzésekkel megkezdődött a mai napon a TCR Europe hungaroringi fordulója. Az első szabadedzésen Nagy Dániel futotta a legjobb időt Josh Files és Dusan Borkovic előtt, a másodikat pedig Borkovic zárta az élen Kris Richard és Francisco Mora előtt. Láthatóan a Hyundaiok a legutóbbi BoP módosításnak köszönhetően visszatértek az élre. Azonban egyik szabadedzés sem múlt el eseménytelenül.

A fő izgalmakat mindét esetben Reece Barr szolgáltatta, aki az első gyakorláson a szalagkorlátba csapódott, de olyan szerencsétlenül, hogy a gumifalat éppen elkerülve a puszta korlátot kapta telibe. Az autó és a korlát is látványosan összetört, szerencsére a versenyzőnek nem esett baja, bár az ütközés erejére hivatkozva bevitték a pálya kórházába. Azonban a délutáni gyakorláson már az autó is és a versenyző is készen állt az újabb körökre. De csak egy darabig, mert tíz percen belül Barr a füvön parkolt. Este a szerelőknek több idejük lesz átnézni, hogy mit nem sikerült sebtiben összerakni.

Láthatóan technikai problémái voltak az első edzésen Jens Reno Mollernek és a másodikon Stian Paulsennek is. Ami viszont példa nélküli, hogy Stefano Cominit és Danny Kroest is megbüntették 4-4 rajthelyre a majdani időmérős teljesítményükhöz viszonyítva, mert a második szabadedzésen többször is átlépték a track limitet. „A szabadedzés arra való, hogy megtanuljuk a pályát. Próbáltam nekik elmagyarázni, hogy a határaimat kerestem, de nem érdekelte őket. Szabadedzésen pályalimitért négy helyet adni nonszensz!” – mondta Comini igencsak feldúltan a paddockban. Feldúltsága valóban érthető, a versenyszabályzat szerint ilyenkor az adott kör törlésével büntetik a versenyzőt. De majdani időmérős visszasorolás teljesen példátlan. (Később kiderült, hogy Comini erősen félreértette a büntetés mibenlétét, és tulajdonképpen felfüggesztett büntetésről van szó.)

A program holnap reggel az időmérő edzéssel 9:55-kor folytatódik. Az első versenyről youtube közvetítés látható 13:40-től.

Magyar Szilvia

Comments

comments