Wittmann-csoda a napsütötte Misanóban

DTM Media

Misano a különleges DTM versenyek helyszíne. Tavaly is „utolsó pár előre fuss”-t játszott a mezőny hátsó fele, idén pedig egyenesen a legutolsó helyről rajtoló Marco Wittmann nyerte a futamot.

Jamie Green kihagyni kényszerült a versenyt egy akut vakbélgyulladás miatt, az Audi Pietro Fittipaldit kérte fel a helyettesítésére.

A szombati nap időmérő edzésén az Audik domináltak, az első két sor az övék lett René Rast, Jonathan Aberdein, Loic Duval és Robin Frijns sorrendben. Marco Wittmann az utolsó helyről vágott neki az ezúttal napfényes misanói első futamnak.

A kétszeres DTM bajnok egy korai kerékcserét és a tavalyi győztes, Joel Eriksson meghibásodó autója miatt a pályára hajtó Safety Cart használta ki az előrébb kerülésre. Sokkal inkább a taktikai hadviselés szép példája volt a versenye, mint a látványos előzéseké.

A második helyen az élről rajtoló Rast végzett, a dobogóra Loic Duval állhatott fel harmadikként. Andrea Dovizioso a 12. helyen végzett. A szombati verseny pontszerzői:

  1. Marco Wittmann, BMW, 39 kör, 1:00:42.631
  2. René Rast, Audi, + 8.238s
  3. Loïc Duval, Audi, + 17.686s
  4. Bruno Spengler, BMW, + 22.853s
  5. Nico Müller, Audi, + 28.503s
  6. Mike Rockenfeller, Audi, + 32.467s
  7. Philipp Eng, BMW, + 44.922s
  8. Jonathan Aberdein, Audi, + 47.238s
  9. Sheldon van der Linde, BMW, + 48.347s
  10. Timo Glock, BMW, + 48.429s

„Éppen annyi szerencsénk volt ma itt, mint amennyi balszerencsénk Zolderben. Az első perctől kezdve világos volt számunkra, hogy az egyetlen esélyünk egy jó pontszerző helyre, ha bejön a Safety Car és emellett tudunk egy nagyon korai kerékcserét csinálni. Pontosan így is történt. Ugyanakkor az ilyen agresszív aszfalton, ekkora hőségben 38 kör ugyanazon a gumigarnitúrán egy említésre méltó dolog. Nagyon reméltem, hogy nem kapok defektet. Borotvaélen táncoltam, de most nagyon boldog vagyok!” – mondta a győztes a futam utáni sajtótájékoztatón.

Comments

comments