Újabb vendégmunkás a DTM-ben, ezúttal a WRC-ből

Sébastien Ogier már a Norisringen is vendégeskedett
Fotó: Schneider Erika

Szeptember 21-23 között rendezik meg a DTM spielbergi fordulóját, a bejelentést azonban, hogy ki lesz a „sztárvendég“, már ma megejtették: a WRC ötszörös rali világbajnoka, a francia Sébastien Ogier látogat el beugrósként a Red Bull Ringre, és ül be egy Mercedes-AMG C 63 DTM volánja mögé.

„Nagyon izgalmas kihívás lesz ez nekem“ – mondja Ogier. „ A DTM számomra teljesen új terep, de megpróbálok minden körben, amit teljesíteni tudok, tanulni. Úgy tekintek erre, mint egy olyan, új, lehetőségre, amivel kitágíthatom a motorsport-horizontomat, és tapasztalatot szerezhetek. Eddig nem vezettem sokat épített pályákon, csak egy párszor GT autókkal. De egy DTM autó gyorsabb. Az ember persze nem várhatja el, hogy beugrósként versenyképes legyek. Nehéz hétvégét várok Spielbergben, ahol az lesz a célom, hogy minél több versenyzővel tudjam tartani a lépést.”

Ogier már a harmadik olyan nemzetközi motorsport-nagyágyú, aki az idei szezonban tiszteletét teszi a DTM vendégeként. A szezon első hétvégéjén, Hockenheimban Mattias Ekström búcsúzhatott el a közönségtől az Audi jóvoltából, a BMW pedig az Indycar bajnok, és paralimpiai aranyérmes Alessandro Zanardinak biztosít lehetőséget az olaszországi Misanóban, augusztus 24-26 között.

Schneider Erika

Comments

comments