Talán még Hockenheimben sem…

#11 Marco Wittmann, BMW M4 DTM

Fotó: DTM Official

Néhányan aggódtak azon, hogy különösen szerencsés (vagy szerencsétlen, kinek hogy tetszik) esetben a Hungaroringen is tarthatja a DTM a bajnokavatót. A tegnap éjszakai fejlemények után azonban félő, hogy talán még a két utolsó hockenheimi futam után sem tudjuk majd, hogy ki a bajnok.

Mint ismeretes, a tegnapi második verseny után körülbelül este fél kilencig vizsgálták két versenyző, Marco Wittmann és Daniel Juncadella autóját, ezért aztán végeredményünk sem volt. Ekkor döntötték el, hogy az említett két versenyzőt kizárják a futamból, eredményeiket pedig törlik a fa padlólemez túlkopása miatt. Ez az eset, hogy az említett alkatrész túlságosan elkopik, a Hungaroringen és a hozzá hasonló közepes vagy nagy szintkülönbségű pályákon gyakran előfordul, ezért érdemes a beállításoknál erre eleve figyelni. Wittmann és Juncadella mérnökei ezt figyelmen kívül hagyták.

A DTM szabályai szerint a csapatoknak egy órájuk van a döntés kihirdetése után, hogy eldöntsék fellebbeznek-e vagy sem. Az érintettek azért gondolkodtak ilyen sokáig (kb. fél 10-ig) azon, hogy éljenek-e a lehetőséggel, mert a fellebbezés utáni procedúra igen hosszadalmas, a zárófutam pedig közel van, így aztán ha élnek a lehetőséggel előfordulhat, hogy a fellebbezés eredménye nem érkezik meg, mielőtt lefutják a záró hétvége versenyeit. Ugyanakkor a Mercedesnek igencsak hiányoznánk Juncadella pontjai, míg Wittmann esetében akár a bajnokságot is eldöntheti egy törölt vagy megtartott negyedik hely. Mindezt mérlegelve mindkét csapat benyújtotta a fellebbezését.

A fentieket figyelembe véve a tegnapi 60 perces futam végeredménye függőben marad, a bajnokság állása a kizárás utáni, de fellebbezés előtti állapotot tükrözi, miszerint Wittmann vezet 176 ponttal Mortara (162) és Jamie Green (137) előtt.

A következő versenyt Hockenheimben tartják október 14-16 között, de hogy bajnokavató lesz-e, az attól függ, hogy a sportbíróság milyen gyorsan dolgozik.

A módosított, de nem véglegesített eredmény

Magyar Szilvia

Comments

comments